Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Presentation - Sanne Skjervik

Telefon: 0702808424
Epost: sanne@skjervik.se
Hemsida: www.skjervik.se
Foto: Rikard Björk

Utbildning

  • Master i fördjupat skådespeleri, Högskolan för Scen och Musik. Göteborg, 2016-2018.
  • BA (Hons) Physical Theatre, East 15 Acting School, Uni. of Essex. Southend, UK, 2009-2012.
  • Gotlands Dansutbildningar, Folkuniversitetet. Visby, 2006-2008.

Övrigt

 

Jag är skådespelare, specialiserad på fysisk teater och devising, utbildad på East 15 Acting School i England. Jag har även en bakgrund inom modern dans och musik.

 

I mitt masterprojekt vill jag problematisera en tendens som jag tyckt mig märka i den svenska scenkonstvärlden: fixeringen vid teaterns utövare och ett bristande intresse för det som borde vara viktigast av allt: vilka sitter i publiken?
Vem går och tittar på teater i Sverige år 2016?
För vem skapar vi teater? Vem tar del av den? Vem tilltalas? Vem bryr sig? Spelar det någon roll?

Själv växte jag upp i Åmål, Dalsland. En liten stad som inte har någon levande teatertradition. Med avstamp i min hemstad och landsbygden utanför vill jag träffa människor som inte självmant uppsöker teatern, som kanske inte sett en scenkonstföreställning sen den obligatoriska teaterresan med högstadie- eller gymnasieklassen. Inspirerad av teatertraditioner om Commedia dell’Arte, berättarteater och communityteater vill jag använda möten och samtal för att skapa en flexibel föreställning som jag kan spela varsomhelst. Mil från institutionsteatrarna som småstädernas och landsbygdens invånare är med och finansierar men vars subventionerade biljetter de kanske aldrig tar del av.

 

 

 

 

Galleri

Inga verk inlagda

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?