Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Presentation - Johan Svensson

Telefon: 0703 111 383
Epost: johan@johanx.se
Hemsida: http://johansvensson.dk/

Utbildning

Masterprogram i teater, fördjupat skådespeleri, 2016–2018
Högskolan för scen och musik, Göteborg

·    ·    ·

Fördjupad förståelse för Laban/Yat Malmgren-tekniken
, 2017
Högskolan för scen och musik, Göteborg

Konceptuell scenkonst, 2016
Teaterhögskolan i Malmö

Skådespelaren och film, 2015
Högskolan för scen och musik/Akademi Valand, Göteborg

Pedagogiskt drama, 2014
Malmö högskola

Teaterlinjen, 2001–2003
Fridhems folkhögskola

Övrigt

Jag är en skådespelare som – med ständigt lärande som ambition – söker verklighet genom scenens fiktion, söker verklighet även i det förhöjda, förlängda, fördjupade uttrycket och söker det uppriktiga mötet mellan scenens folk och salongens folk.

Möte är också ett nyckelbegrepp och fungerar som drivkraft, brännpunkt och fokus för mitt sceniska arbete. Jag betraktar människan som ett flockdjur som naturligt söker kontakt och gemenskap, och det är i kontakten med Den Andre som det viktigaste sker. Men för detta krävs kontakt med det egna inre livet. Genom fördjupad självreflektion och radikalt ansvarstagande för det egna skapas nödvändiga förutsättningar för sårbar öppenhet i mötet – och emotionellt risktagande – på scenen. Detta bidrar i sin tur till en kontinuerligt vitaliserad scenkonst.

Jag strävar efter processer där personlig trygghet och arbetsglädje bidrar till att vars och ens inre liv får komma till uttryck, processer där det specifikt personliga blir det personligt universella – och därmed relevant för flera.

Jag strävar efter en scenkonstnärlig identitet hos skådespelaren där denne i processen sätter sitt avtryck och sin signatur under det verk som denne tar fullt ansvar för. Om det suddar ut traditionella teaterkonventioner och personalgränser, som den mellan skådespelare och regissör, må det vara hänt.

Galleri

Are you there?

Projektfilm under kursen "Skådespelaren och film" under vårterminen 2017.

I processen undersöktes hur ett uttryck kan gestaltas improvisatioriskt och momentant framför kameran utifrån en given text och metoder för att skapa förutsättningar för ett skådespeleri fritt från begränsande narrativ planering.

Koncept: Johan Svensson.
Skådespelare: Magdi Saleh och Johan Svensson

Publicerad 2017-05-17

Läs mer
tipbox
Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?