Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biblioteket för musik och dramatik i huset Artisten

Biblioteket för musik och dramatik tillhör Göteborgs universitetsbibliotek och har som uppgift att stödja verksamheten vid Högskolan för scen och musik.
Det är samtidigt ett bibliotek för studenter och anställda inom resten av universitetet samt öppet för allmänheten.

Du hittar bibliotekets entré i huset Artistens foajé.

Bibliotekets samlingar

Bibliotekets samlingar består av noter, skivor, musik- och teaterlitteratur, videofilmer och tidskrifter. Dessutom finns en stor samling pjäsmanus. Biblioteket erhåller regelmässigt manus till alla pjäser som framförs på Göteborgs Stadsteater, Folkteatern i Göteborg och Dramaten i Stockholm. Lexikon, uppslagsverk och handböcker finns också i biblioteket samt repertoarförteckningar för olika instrument och ensembler.

Informationsmaterial om musikkurser, musiktävlingar och musikfestivaler samt säsongsprogram för svenska orkestrar, operor och teatrar exponeras i biblioteket.

Elektroniska resurser

Universitetsbiblioteket erbjuder tillgång till viktiga e-resurser inom musik- och teaterområdet, till exempel databaser och e-tidskrifter. Dessa kommer man åt även hemifrån genom att ange sitt lånekortsnummer (användarnamn) och personnummer (lösenord). För universitetets studenter och anställda gäller GU-kortet som lånekort.

Övrigt

Biblioteket har studieplatser med internetanslutna datorer, lyssnarplatser, ett grupprum och ett rum med digitalpiano. Kopierings- och utskriftsmöjligheter finns också.

Öppettider

Måndag - torsdag: 8.30 - 16.30
Fredag: 8.30 - 16.00

I biblioteket arbetar

Birgitta Eriksson, Inger Jullander, Pia Shekhter, Turid Strömsnes, Elon Wismén och Helena Brännström.

Till Göteborgs universitetsbibliotek

Bibliotek

Kontaktinformation

Biblioteket

Telefon:
031-786 4060

Fax:
031-786 4059

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-10-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?