Högskolan för scen och musik

Webbplats: www.hsm.gu.se

Prefekt: Petra Frank

Om enheten

Högskolan för scen och musik utbildar studenter inom musik, musikal, opera, performance och teater. Vi har konstnärliga och pedagogiska program på kandidat- och masternivå, fristående kurser samt forskarutbildning. Många lärare bedriver också forsknings- och utvecklingsprojekt.

I vårt hus Artisten vid Näckrosdammen mitt i Göteborg ger studenter och lärare närmare tvåhundra konserter och föreställningar per år men vi hörs och syns också på många andra ställen i Göteborg, regionen och övriga Sverige.
Vi anordnar och deltar också i festivaler, symposier och konferenser i samarbete med andra delar av universitetet samt med olika kulturaktörer i staden.

Högskolan för scen och musik är den största institutionen inom den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. De övriga två är Akademin Valand och Högskolan för design och konsthantverk, HDK.

Petra Frank är prefekt på Högskolan för scen och musik.

Vision för Högskolan för scen och musik, juni 2015
Högskolan för scen och musik är en konstnärlig och pedagogisk kraft i lokal och global samhällsutveckling. Vi skapar unika konstnärliga uttryck, pedagogiska möten och mänskliga värden genom hantverksskicklighet och gränsöverskridande samverkan. Vårt hus Artisten är en öppen och kreativ mötesplats med fönster ut mot världen.

Senaste publikationer

Framing Dramaturgy and Translation: Some Notes on Backa Teater’s Production of Simona Semenič’s 5boys.com
Kristina Hagström-Ståhl
Amfiteater, Journal of Performing Arts Theory, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019