Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
 • Orgel för barn och ungdomar

  Ta chansen att få träffa en av våra studenter och få orgellektioner helt gratis. Vi söker elever från 10 år för övningsundervisning under våren 2020.

  Hur anmäler du dig?

  Skicka ett mejl med ditt namn och din ålder till: lina.lindkvist@hsm.gu.se
  Skriv "Övningsundervisning i orgel" som ämne. Först till kvarn gäller som princip.
  Sista anmälningsdag: 2020-01-10

  Vilka får söka?

  Vi vill att du skall ha fyllt tio år och gärna ha haft pianoundervisning i något år. Du behöver också ha ett piano eller något annat slags klaviatur hemma.

  När börjar det?

  Inför terminsstarten samlar vi elever (och ev föräldrar) till en informationsträff torsdagen den 16 januari 2020 kl 16.00 på Högskolan för scen och musik. Där bestämmer vi också vilken tid du kommer ha lektion och vilken lärare du får. Alla lektioner kommer att äga rum på torsdagseftermiddagar.

  Hur går undervisningen till?

  Som övningselev får du orgellektioner gratis av en student under en termin. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare skall kunna se en utveckling. På några lektioner kommer eventuellt didaktikläraren sitta med på lektionen för att kunna ge handledning åt den student som är din lärare. Av samma anledning kan det också förekomma att någon lektion videofilmas.
  Terminen avslutas med konsert i Göteborgs domkyrka den 9 maj 2020 kl 12.00 som heter Unga organister. På den spelar inte bara övningseleverna upp utan även andra barn och unga orgelspelare.

 • Sång för elever från 18 år

  OBS: Sista dag för anmälan var 4 september 2019.

  Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra musiklärarstudenter vid ca 10 tillfällen under hösten.

  Undervisningen är en del av lärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1–2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

  Hur anmäler du dig?

  Från måndag 12 augusti till och med onsdag 4 september 2019 är du välkommen att skicka in din anmälan som övningselev till höstterminens sångundervisning på Högskolan för scen och musik.

  Skicka ett mejl med ditt namn och din ålder till: ovningsundervisning@hsm.gu.se
  Skriv "Övningsundervisning i sång" som ämne. Du får sedan via e-post en tid för provsjungning. Observera att du inte kommer få något meddelande om du inte får någon tid.

  Vilka får söka?

  Vi är intresserade av alla sorters röster på alla nivåer och med intresse för olika genrer. Enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år.

  När börjar det?

  Du kallas till en provsjungning som kommer endast hållas tisdagen den 10 september 2019 någon gång mellan kl 16.30–20.00 på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

  Hur går provsjungningen till?

  Du ska sjunga en sång som du väljer själv och sjunga den utan ackompanjemang samt en vers på "Uti vår hage" eller "Vem kan segla förutan vind" utantill. Det är studenterna själva som väljer ut vem de vill arbeta med. Urvalet sker efter den enskilda studentens utbildningsmål.
  Det är alltså inte hur bra man sjunger som avgör om du kan bli övningselev eller inte. Vissa behöver nybörjare och andra behöver vana sångare.

  Hur går undervisningen till?

  Som övningselev får du 10 sånglektioner gratis av en student under en termin. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare skall kunna se en progression.
  Tid för lektion bestäms mellan dig och din lärare, och du måste kunna ställa upp ett par gånger på en i förväg bestämd handledningstid. Det betyder att lärare från skolan tittar på undervisningen för att hjälpa studenten tillrätta. I slutet av terminen anordnas också en informell avslutningskonsert med alla övningselever. För att kunna bli övningselev måste man kunna komma denna kväll. Exakt tid för den meddelas senare.

 • Kör till undervisning i kördirigering

  OBS: Sista dag för anmälan var 4 september 2019.

  Vill du sjunga i en kör? Vi söker körsångare till undervisning i kördirigering för studenter på kandidatprogrammet inriktning kyrkomusik. Undervisningen är en del av studenternas utbildning och leds av professor Jan Yngwe.

  Vilka får söka?

  Det är önskvärt att du har körvana och är en relativt god notläsare. Vi är intresserade av alla röstlägen (sopran, alt, tenor, bas).

  När börjar det?

  Lektionstid onsdagarna 18/9, 9/10, 20/11 , 4/12 kl 11-12 samt 6/11 kl 13-14. Du bör kunna delta vid minst fem av dessa tillfällen.

  Jan Yngwe introducerar anmälda korister i uppgiften (tid enligt överenskommelse).

  Hur anmäler du dig?

  Skicka ett mejl med ditt namn, stämläge och något om din erfarenhet av körsång till: jan.yngwe@hsm.gu.se. Skriv "Kör till undervisning i kördirigering" som ämne. Anmälan ska vara inne senast 13 september.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-01-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?