Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival

Nyhet: 2016-04-06


Högskolan för scen och musik kommer att vara en av flera scener som huserar Göteborgs dans- och teaterfestival 18-27 augusti i år. Festivalen grundades 1994 och har sedan dess bjudit in internationella scenkonstkompanier och scenkonstnärer att dela sina berättelser med festivalens breda publik; berättelser från hela världen; berättelser som förhöjer verkligheten och som reflekterar över vår samtid, här och nu. 

Årets program bjuder på drabbande, skrämmande, finurlig och storslagen scenkonst. Den amerikanska multikonstnären Laurie Anderson, dansprofilen Ohad Naharin tillsammans med Batsheva Dance Company och en av vår tids mest kreativa nycirkusartister James Thierreìe är några av de scenkonstikonerna som kommer till årets Göteborgs dans- och teaterfestival. Även nya stjärnor som koreograferna Marlene Monteiro Freitas, Arkadi Zaides och Taoufiq Izeddiou och performancekonstnären Sarah Vanhee gästar festivalen.

Årets festival är formad av ett kreativt team, bestående av tre curatorer med gedigen scenkonsterfarenhet och god göteborgskännedom: Johannes Öhman, Sarah Melin och Catharina Bergil. Catharina är till vardags enhetschef för scenutbildningarna på Högskolan för scen och musik, och ansvarar för festivalens seminarieprogram. Vid sin sida har hon en arbetsgrupp bestående av Cecilia Lagerström, professor i scenisk gestaltning, Kristina Hagström-Ståhl, PARSE-professor, Nicholaus Sparding, producent på HSM, Kenneth Hedlund, praktikant Kulturverkstan samt Sara Ellström, producent Göteborgs dans- och teaterfestival.

Läs mer här

AV:

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?