Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ovanligt operaprojekt skildras i ny dokumentärfilm

Nyhet: 2019-05-29

I en ny dokumentärfilm i fyra delar bjuds tittaren in att följa med bakom kulisserna på produktionen av operan Dido and Aeneas vid Högskolan för scen och musik.

I denna unika version av Henry Purcells 1600-talsopera samarbetar operastudenterna med masterutbildningen i orkesterspel, kandidatprogram i klassisk musik, kompositionsprogrammet och världsmusikstudenterna. Purcells musik ramas in av nykomponerade delar skapade av skolans kompositionsstudenter och en av landets stora tonsättare av nutida vokalmusik: Paula af Malmborg Ward. I filmen följer vi Lisa, Sara och Raphael; studenter från de olika utbildningarna genom produktionen, från förvirring och ovisshet till en färdig produktion och – spoiler alert – en bejublad premiär för fullt hus. Vi möter också regissör William Relton och dirigent Henrik Schaefer med flera medarbetare och studenter. Filmen är producerad av avdelningen för Medieteknik vid Göteborgs universitet.

Läs mer om de inblandade utbildningarna:

Kandidatprogrammet i opera

Masterprogrammet i orkesterspel

Kandidatprogram i klassisk musik

Kandidatprogram i komposition

Masterprogram i komposition

Kandidatprogram i världsmusik

Masterprogram i improvisation och världsmusik

AV:

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-10-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//ovanligt-operaprojekt-skildras-i-ny-dokumentarfilm.cid1631205
Utskriftsdatum: 2020-07-09