Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Musikalsamarbete om psykisk ohälsa

Nyhet: 2017-05-09

Högskolan för scen och musik inleder ett treårigt samarbetesprojekt med Stiftelsen Gyllenkroken i Göteborg för ett nytt treårigt projekt – Musical bridges! Temat är ”Psyke” och musikalen baseras på berättelser från kulturutövare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

Tillsammans med etablerade kompositörer, musiker, regissör och filmare skapar de en ny musikal. Musikalen sätts upp tillsammans med studenter på musikalprogrammet. Premiär beräknas till februari 2019 i Jacobsonteatern, med gästföreställningar på scener i Sverige. En dokumentärfilm om projektet och arbetsprocessen kring hur en musikal blir till beräknas vara klar hösten 2019. Projektet stöds av Arvsfonden.

– För musikalutbildningen på Högskolan för scen och musik känns det viktigt att arbeta med relevanta samhällsfrågor för att komma ifrån den kommersiella bilden av vad musikal kan vara. Att låta våra studenter ta del av Gyllenkrokens medlemmars livsöden och berättelser och gestalta detta på en scen kommer berika deras konstnärsskap och förhoppningsvis fördjupa deras uppfattning om vad musikdramatik kan vara, säger Nina Norblad, programansvarig på musikalutbildningen vid Högskolan för scen och musik.

 

AV:

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//musikalsamarbete-om-psykisk-ohalsa.cid1463450
Utskriftsdatum: 2018-01-16