Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Musikalen Rent - examensföreställning i vår

Nyhet: 2013-04-04

De är artister, de är unga och fattiga och drömmer om framgång: att skriva, att spela, att stå på scen... Kunna betala hyran. Musikalen heter Rent, rent som i hyra. 
Den slog ner som en bomb i New Yorks musikalvärld på 90-talet och spelades över hela världen under några år.

Musiken är en brokig samling låtar influerade av såväl rock som opera. Historien bygger på La Bohème, Puccinis opera om konstnärsliv i 1800-talets Paris. Men i Rent är det 1980-tal och tuberkulosen har bytts mot hiv. Då stavades sjukdomen fortfarande med stora bokstäver och smittan ledde ovillkorligen till en för tidig död.
Det har gått några år och idag är inte begreppet hiv lika skräckinjagande som då. Många unga har aldrig ens hört talas om sjukdomen. Däremot är historien om gemenskap och solidaritet mellan de sjuka och frysande ungdomarna på vinden lika aktuell, liksom viljan att bli någonting på sina egna villkor.

I vår ger musikalstudenterna årskurs 3 vid Högskolan för scen och musik musikalen Rent i huset Artisten - i en version för vår tid, av unga människor för unga människor idag. Examensföreställningen görs i samarbete med Stadsmissionen i Göteborg och sex medlemmar i Johanneskyrkans amatörteaterförening medverkar också.
För regin står Staffan Aspegren, professor i scenisk gestaltning vid Högskolan för scen och musik. Han är en av Sveriges mest kända regissörer inom såväl musikal- som operavärlden.


Föreställningen ges på engelska och på scenen finns även ett rockband som med musikalens ösiga låtar ytterligare förstärker känslan av New York här och nu.

Speldatumen är 8/5 (premiär), 10/5, 11/5, 14/5, 15/5, 16/5, 23/5 & 25/5. För tider och biljetter läs mer på vår hemsida

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?