Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Konstnärliga fakulteten söker ny dekan

Nyhet: 2017-10-01

I vår är det dags att välja ny dekan, prodekan och övriga ledamöter till fakultetsstyrelsen. Just nu annonserar vi externt efter kandidater till posten som dekan. Sista ansökningsdag är 23 november.

Den 1 juli 2018 börjar en ny mandatperiod för Konstnärliga fakultetens styrelse, inklusive dekan och prodekan. För posten som dekan kommer, utöver rådgivande val även en formell rekryteringsprocess att genomföras. Både interna och externa sökande är välkomna! Hjälp oss gärna att sprida annonsen, vi har nu förlängt ansökningstiden till den 23 november.

Dekan och prodekan utses för sex år med avstämning efter tre, medan fakultetsstyrelsens övriga ledamöter utses för tre år. Kandidater till prodekan och övriga styrelseledamöter kommer vi att söka internt, bland anställda på Konstnärilga fakulteten.

Fakultetsstyrelsens uppgift

Fakultetsstyrelsen har ansvar för strategisk planering, övergripande styrning och kvalitetssäkring av utbildning, forskning och samverkan. Den är också ett forum för diskussion och samordning av fakultetens verksamhet.

Fakultetsstyrelsens uppgifter regleras i Högskolelagen, Högskoleförordningen samt i Göteborgs universitets arbetsordning. Se de nuvarande ledamöterna i Konstnärliga fakultetsstyrelsen på hemsidan.

Om valet

Valet genomförs i mars. Röstberättigad är den som är anställd på Konstnärliga fakulteten på minst 40 procent och som är förordnad tillsvidare eller med minst två års sammanhängande anställning.

Valet till dekan och prodekan är rådgivande, och universitetets rektor är den som slutgiltigt utser personer till dessa båda poster.

Mer information och kontakt

Information till dig som röstberättigad och anställd vid Konstnärliga fakulteten finns på medarbetarsidorna, internt konst.
Kontakta gärna någon i valberedningen om du har frågor!

Valberedningens ledamöter
Monica Danielsson, HSM, ordförande
Hans Ekelund, Akademin Valand
Thorbjörn Magnusson, HDK
Elisabeth Welander, fakultetenskansliet

Ersättare
Klara Björk, Akademin Valand (ersättare)
Erik Fernström, HSM (ersättare)

Sekreterare
Kristina Hermansson, fakultetskansliet

AV:

Artikeln publicerades först på: konst.gu.se

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?