OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Fler insatser mot sexuella trakasserier

Nyhet: 2017-11-15

Den senaste tidens rapporter i media visar att insatser som gjorts hittills har inte varit tillräckliga. Nu inleder vi ett arbete för att se vilka åtgärder vi på Konstnärliga fakulteten behöver göra för att bryta tystnadskulturen och förhindra trakasserier.

De senaste veckorna har en flodvåg av vittnesbörd om sexuella trakasserier översvämmat media. De övergrepp som #metoo, #tystnad/tagning och #vi sjunger ut avslöjar har inte varit okända vare sig inom film och scenkonst eller våra utbildningar, men omfattningen är chockerande.

De insatser vi gjort under många år för att komma tillrätta med problemen, i form av normkritiska kurser, jämställdhets- och arbetsmiljöarbete, har inte varit tillräckliga.Vi kommer nu att analysera situationen inom fakulteten, vi ska försöka kartlägga omfattningen av trakasserier och övergrepp, och, framför allt, undersöka vilka åtgärder vi behöver vidta, både för att bryta tystnadskulturen och förhindra trakasserier som sådana.

Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet ser det som en självklarhet att konsten, såväl inom akademin som ute i samhället, ska vila på en jämställd grund och verka för inkludering.

Artikeln publicerades först på: konst.gu.se

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23