Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fem professurer utlyses på konstnärliga fakulteten

Nyhet: 2014-10-31

Bild: Yu Nung-Lin - Everchanging Scenery

Nu rekryterar de tre konstnärliga institutionerna vid Göteborgs universitet – Akademin Valand, HDK - Högskolan för design och konsthantverk och Högskolan för scen och musik – fem nya professorer för att ytterligare utveckla den unika konstnärliga forskningsmiljön.

Göteborgs universitet var först i Sverige med konstnärlig forskarutbildning, och har aktivt medverkat till en internationell dialog om konstnärlig forskning och forskarutbildning vilket har skapat en kreativ miljö för experimentellt arbete.

Tre av professurerna utlyses som en del i den nya konstnärliga forskningsplattformen, Platform for Artistic Research (PARSE) som drivs av konstnärliga fakulteten. PARSE skapar internationella forskningskonferenser, ger ut en refereegranskad tidskrift (tryckt och online) samt främjar nya konstnärliga forskningsinitiativ. Läs mer om PARSE här.

Sista ansökningsdag för samtliga fem tjänster är 8 december 2014.


PARSE Professor i konst vid Akademin Valand

Specialisering inom ämnesområdet konst kan vara film, fotografi, fri konst eller litterär gestaltning. Det är en tidsbegränsad anställning i 5 år med möjlighet till förlängning med omfattningen 100 %.

PARSE Professor i Performativa konstarter vid Högskolan för scen och musik

Specialisering inom ämnesområdet kan vara musikalisk eller scenisk gestaltning där metodiskt utforskande av konstnärliga processer och reflektion över dem är väsentligt. Det är en tidsbegränsad anställning i 5 år med möjlighet till förlängning med omfattningen 100 %.

PARSE Professor i Design vid HDK - Högskolan för design och konsthantverk

Ämnet design upprättar en dialog mellan praktik-baserade, teoretiska och samhälleliga frågor rörande design och designpraktik. Ämnet fokuserar på design som gestaltande praktik med hjälp av för ämnesområdet relevanta metoder och teoribildningar. Utmärkande för designkompetensen är förmågan att i en meningsfull helhetsgestaltning sammansmälta en mångfald olika perspektiv. Det är en tidsbegränsad anställning i 5 år med möjlighet till förlängning med omfattningen 100 %.

Professor i Design med inriktning designintervention vid HDK - Högskolan för design och konsthantverk

Designinterventioner eller design interventions på HDK handlar om hur design och designprocesser - i dialog med olika aktörer och omständigheter - verkar i sitt direkta, faktiska och konkreta sammanhang. Det är en tidsbegränsad anställning i 5 år med möjlighet till förlängning med omfattningen 60 %.

Professor i Design med inriktning design studies vid HDK - Högskolan för design och konsthantverk

Designstudier eller Design Studies på HDK täcker ett brett fält – från den reflekterande praktikerns kunskapsbildning kring designaktiviteten ur ett inifrånperspektiv till diskussionen och teoribildning kring designverksamhet - inskrivet i sociala och kulturella fenomen i samhället, historiskt och i samtiden. Det är en tidsbegränsad anställning i 5 år med möjlighet till förlängning med omfattningen 60 %.

För mer information om tjänsterna se:

www.konst.gu.se/fakulteten/lediga-tjanster/

 

AV:

Artikeln publicerades först på: konst.gu.se

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?