Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Christian Zacharias spelar Schumanns pianokonsert

Nyhet: 2014-09-17

På fredag 19 september gästar mästarpianisten Christian Zacharias University of Gothenburg Symphony Orchestra för en konsert där han framför Schumanns pianokonsert.

Det nya läsåret börjar på topp för universitetets symfoniorkester med ett besök av Christian Zacharias. På programmet står också Berlioz, Ravel och Weber.
Zacharias som är pianist är här även dirigent – en roll som han fått stort erkännande för.

– Christian är förutom en fantastisk musiker också unik i sitt sätt att leda en orkester. Alla konserter han gjort hos oss har därför innehållit en pianokonsert, säger Anders Köllerström, enhetschef på kollegiet för klassisk musik vid Högskolan för scen och musik
– Studenterna får träffa och jobba med en världspianist och tillsammans spelar dem även kammarmusik, något som varit väldigt utvecklande för studenterna, säger Maria Andersson, koordinator för utbildningen i orkesterspel.
– Christian har en enorm klassisk musiktradition med sin erfarenhet. Han är som ett levande lexikon i hur man kan förhålla sig till musiken.

Christian Zacharias nästan 40-åriga erfarenhet som musiker och dirigent gör honom till en mycket uppskattad gästprofessor i orkesterspel på högskolan, en roll han haft sedan 2011. Detta är hans sista besök på Högskolan för scen och musik i den egenskapen. Konserten på fredag börjar kl 19 i huset Artisten.

Programmet i sin helhet:
Carl Maria von Weber: Inbjudan till dans
Robert Schumann: Pianokonsert a-moll
Hector Berlioz: Kunglig jakt och storm ur Trojanerna
Maurice Ravel: Spansk rapsodi

 

AV:

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?