Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Christian Zacharias blir hedersdoktor

Nyhet: 2017-06-01

Foto: Michael Kessler

Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.
Christian Zacharias, vid St Pauls kammarorkester i Minnesota, är en av världens ledande pianister och dirigenter.

– Christian Zacharias har sedan länge ett ovärderligt samarbete såväl med Högskolan för scen och musik som med Göteborgs symfoniker, säger Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga Fakulteten. Samtidigt som Zacharias utses till hedersdoktor i musikalisk gestaltning utses också Liz Wells till hedersdoktor i fotografi vid Konstnärliga Fakulteten.
– Dessa två hedersdoktorer hedrar oss minst lika mycket som vi vill hedra dem, säger Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga fakulteten.

Titeln hedersdoktor kan den få som har gjort fina insatser för universitetet. Varje år har fakulteten möjlighet att utse en eller två hedersdoktorer.
Hedersdoktorerna Liz Wells och Christian Zacharias kommer båda att bli inbjudna till Göteborgs universitets doktorspromotion som sker under högtidliga former senare i höst. Värdar för dem då blir Tyrone Martinsson, Akademin Valand och Anders Köllerström, Högskolan för scen och musik. Johannes Landgren, fakultetens prodekan, är utsedd till promotor.
Mer om hedersdoktorer på universitetets hemsida.

AV:

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj//christian-zacharias-blir-hedersdoktor.cid1472660
Utskriftsdatum: 2018-01-23