Amanda Lind besökte Högskolan för scen och musik

Nyhet: 2020-02-07

Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågor, fick träffa både studenter och anställda i ett panelsamtal den 27 januari 2020 på Högskolan för scen och musik.

Fr. v: Amanda Lind, Petra Frank, Wahid Setihesh, Thomas Jäderlund, Catharina BergilFr. v: Catharina Bergil, Thomas Jäderlund, Petra Frank, Amanda LInd, Wahid SetiheshPanelen bestod av skådespelarstudenten Wahid Setihesh, enhetscheferna Catharina Bergil och Thomas Jäderlund samt prefekt Petra Frank. Frågorna till Amanda Lind handlade bland annat om:

• kulturbudgeten gentemot fördelningen till andra departement
  • demokratisk och rättvis fördelning av kulturens resurser i relation till geografiska, socioekonomiska och kulturella skillnader
  • stöd till det fria kulturlivet i förhållande till etablerade institutioner
  • breddad rekrytering till konstnärliga utbildningar och yrken, och hur det kan funka när exempelvis konstnärliga ämnen inte längre är obligatoriska på gymnasiet
  • #metoo och åtgärder för att konstnärer ska känna sig trygga

I slutet av paneldiskussionen fick även publiken i den nästan fullsatta Sjöströmsalen tillfälle att ställa frågor till ministern.

Fr. v: Sofia Högstadius, Amanda Lind, Frida Johansson, Cecilia Moore, Alexandra NilssonFrågestunden ramades inledningsvis in med musik av världsmusikstudenterna Frida Johansson, fiol, Cecilia Moore, saxofon och Alexandra Nilsson, cello, samt läraren Sofia Högstadius, fiol och avslutades med ett uppträdande av skådespelarstudenten Anna Lundström som ackompanjerades av Daniel Lindén, piano.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-10-16