Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ljunggrenska tävlingen för unga musiker ställs in

Nyhet: 2017-03-23

2016 års vinnare, fr v: Jacob Lidåkra, Bohumír Stehlik, Ava Bahari, Lars-Gunnar Frisack. Foto: Peter Lloyd

Högskolan för scen och musik har på uppdrag av Ljunggrenska stiftelsen i tjugo år arrangerat Ljunggrenska tävlingen för unga musiker. Med den totala prissumman av 200 000 kr, varav förstapriset har varit 100 000 kr, har tävlingen varit den största i sitt slag i Sverige och av samma format som European Young Musician. Tävlingen har varje år lockat unga begåvade musiker att söka, och många av pristagarna har gjort internationell karriär.

I de diskussioner som förts mellan Högskolan för scen och musik och Ljunggrenska stiftelsen inför årets tävling kom det fram att Ljunggrenska stiftelsen beslutat sig för att ställa in sitt fortsatta engagemang. För Högskolan för scen och musik har det varit en stimulerande uppgift att arrangera tävlingen, men utan finansiering kan arrangemanget inte genomföras, vilket vi djupt beklagar. Högskolan för scen och musik tackar för samarbetet och ser fram emot eventuella framtida samarbeten.

AV:

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2016-12-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?