• Open call: Nyskriven svensk musikal sökes

[2019-09-17] Högskolan för scen och musik i Göteborg, Kulturhuset Spira, Wermland Opera och Scenkonst Öst verkar genom projektet Musikalplattformen för en konstnärlig utvecklingen och breddad representation av nyskriven svensk musikal. Vi utlyser härmed ett open call för nyskrivna musikalverk! Var med och pitcha - skicka in ditt bidrag 10-23 oktober 2019.

• Körsångare sökes till undervisning

[2019-09-05] Vill du sjunga i en kör? Vi söker körsångare till undervisning i kördirigering för studenter på kandidatprogrammet inriktning kyrkomusik. Undervisningen är en del av studenternas utbildning och leds av professor Jan Yngwe.

• Ny kurs i konstnärlig utveckling och kulturellt företagande

[2019-08-26] Art and Business är ett pilotprojekt som arrangeras i samarbete mellan Högskolan för scen och musik och Kulturakademin, Kultur i Väst samt ADA, en del av Business Region Göteborg. Under hösten 2019 ges professionella utövare en unik möjlighet att delta i en serie workshops inom konstnärlig utveckling och kulturellt företagande. Kursen består av tre delar: Entreprenörskap, Konstnärlig utveckling - arbeta med feedback, och Konstnärlig utveckling - bygg din egen handlingsplan.

• Gratis sånglektioner - ansökan öppen nu

[2019-08-14] Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra musiklärarstudenter vid ca 10 tillfällen under hösten. Undervisningen är en del av lärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1-2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

• Stjärnviolinisten Isabelle van Keulen ny artist in residence vid HSM

[2019-06-17] En musiker i absolut världsklass blir gästlärare vid Högskolan för scen och musik. Den nederländska violinsten och violasten Isabelle van Keulen bjuds in till skolans artist in residence-program, som presenteras med stöd från Stena-Stiftelsen. Tack vare sin musikaliska mångsidighet har hon blivit en av sin generations mest uppskattade instrumentalister.