• Granskning fastslår: Hög kvalitet på lärarutbildningarna i dans och i musik

[2020-02-21] Ämneslärarprogrammets ämnen dans och musik på Högskolan för scen och musik får omdömet Hög kvalitet i en stor utvärdering av ämneslärarutbildningar för årskurs 7¿9 och gymnasieskolan som genomförts av Universitetskanslersämbetet (UKÄ). Granskningen påbörjades 2018 och omfattar 103 utbildningar i hela Sverige.

• Operastudent får stort stipendium från Anders Walls stiftelse

[2020-02-20] Brittiska studenten Madeleine Allsop (f. 1996) har ­tilldelats Anders Walls Confidencen-stipendium på 100.000 kronor. Madeleine är sopran och masterstudent i opera på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet, där hon studerar för Åsa Bäverstam.

• Amanda Lind besökte Högskolan för scen och musik

[2020-02-07] Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågor, fick träffa både studenter och anställda i ett panelsamtal den 27 januari 2020 på Högskolan för scen och musik.

• Improviserade pianoklanger påverkas av både publik och plats

[2020-02-06] Improvisationspianisten Magda Mayas utforskar i en avhandling nya metoder och begrepp för att arbeta med klangfärg i relation till rum, rörelse och lyssnarens upplevelse. Detta gör hon genom skapandet och framförandet av en serie experimentella musikstycken.

• Sångare sökes till övningskör i dirigering

[2020-01-09] Vill du sjunga i en kör? Vi söker körsångare till undervisning i kördirigering för studenter på kandidatprogrammet inriktning kyrkomusik. Undervisningen är en del av studenternas utbildning och leds av professor Jan Yngwe. Anmäl dig senast 4 februari.