Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny utbildning för pedagoger i kulturskolan - diskuteras i Almedalen

  [2018-07-02] En inkluderande kulturskola för barn i hela landet, oavsett bakgrund. Det är målet när sex lärosäten nu tar fram nya utbildningar för pedagoger i kulturskolan. Men vilken kompetens behöver de? Vad tänker högskolorna och vad säger kulturskolorna själva?

 • Tom Eccles och Lena Willemark nya hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten

  [2018-05-31] Lena Willemark, folkmusiksångare, svensk riksspelman och kompositör, och Tom Eccles, curator och chef för Bard CCS, New York har utsetts till hedersdoktorer vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Sanne Kofod Olsen blir ny dekan på Konstnärliga fakulteten

  [2018-05-25] I september tar Sanne Kofod Olsen över som dekan på Göteborgs universitets konstnärliga fakultet. Hon har tidigare varit chef för Museet for Samtidskunst och rektor för Konstakademin i Köpenhamn.

 • Studenter och alumner i SVT:s Birgit Nilsson-fest

  [2018-05-24] En lång rad nuvarande och före detta studenter och personal från Högskolan för scen och musik medverkade när SVT direktsände en stor operagala från GöteborgsOperan med anledning av operastjärnan Birgit Nilssons 100-årsjubileum.

 • David Dencik gästlärare i nytt artist in residence-program

  [2018-04-26] Den internationellt kände skådespelaren David Dencik blir den första av tre konstnärer/pedagoger som gästar Högskolan för scen och musik i Göteborg (HSM) inom ramen för ett nytt Artist in Residence-program. Programmet, som stöds ekonomiskt av Stenastiftelsen, går ut på att under en treårsperiod bjuda in tongivande konstnärer för återkommande insatser som gästlärare. Den 7-9 maj kommer David Dencik till HSM för ett första besök, då han kommer att hålla workshops och masterclass i filmskådespeleri för skådespelarstudenterna. Den 8 maj hålls ett "artist talk" dit även filmstudenter från Akademin Valand och en intresserad allmänhet bjuds in.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?