INSTÄLLT De fyra elementen Del II: Vatten - Aqua - H2O

Seminarium, Konsert

Nytt datum i höst meddelas inom kort Då fortsätter den musikaliska, multikonstnärliga och mångvetenskapliga seminarieserien "De fyra elementen". Med fokus på vatten!

En värld bestämd av ett fåtal urämnen - jord, vatten, eld och luft? Med idén om de fyra elementen förklarade antikens människa ett helt kosmos, styrt av gudarnas nyckfullhet. En kosmologisk väv som senare kom att separeras i sinnligt och andligt, fysiskt och metafysiskt.

Vatten att dricka, döpas i, njuta av, drunkna i, eller disciplinera med hjälp av badkar. Paraplyer, dammar och arkitektur i strandnära läge. I konst gestaltar människan sitt möte med vatten, och med dykardräkt gästar hon planetens undervattensvärld.

Översvämningar, tsunamis, smältande polarisar och förorenade hav hotar samtidigt den till 60 procent vattenbestående människan. Vad lockar och hotar med elementet vatten? Följ med på en vattenexkursion utifrån idéernas historia samt vetenskapens och konstens samtid.

Gert Wingårdh arkitekt
Martin Almqvist undervattensfotograf
Maria Friberg konstnär
Erland Lettevall utredare Havs- och vattenmyndigheten
Tobias Granmo och Daniel Berg/Duo Granmo Berg kammarmusiker och lektorer Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet

I samverkan med Högskolan för scen och musik samt GU Journalen, Göteborgs universitet

Datum: 2020-04-01

Kategorier: Konst, Idéhistoria, Musik, Hållbar utveckling

Arrangör: Jonsereds herrgård, GU Journalen och Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Information om våra evenemang och Coronaviruset

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer!
Biljetterna är onumrerade, du väljer själv var du sitter.

Priserna är inklusive hanteringsavgift. Vid inställt evenemang återbetalas biljettpriset utom hanteringsavgiften och moms.

• 60 kr: 51,17 kr återbetalas
  • 100 kr: 88,39 kr återbetalas
  • 150 kr: 134,90 kr återbetalas

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + skagenmacka för 110 kr.

Program våren 2020

Föreställningar, konserter, utbildningar, forskning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2020-03-13