Mozarts Requiem

University of Gothenburg Symphony Orchestra
Dirigent: Henrik Schaefer
Solister:
Boulanger: Madeleine Allsop, sopran.
Mozart: Sunta Overvliet, sopran; Helena Gedda, mezzosopran; Viktor Johansson, tenor; Jakob Antonér, bas.
Kör: Christinaekören, Alingsås

Trots att bara två tredjedelar av Mozarts dödsmässa är skrivna av honom själv så är det ett av hans mest kända och beundrade verk. Einojuhanni Rautavaara var fortfarande student när hans requiem för brassensemble fick första pris vid en internationell kompositionstävling. Han skrev verket till sin mors minne. Kvällen inleds med Pie Jesu ur Lili Boulangers oavslutade requiem.
Även fredag 15 november kl 19, Artisten, Göteborg.

Datum: 2019-11-17

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik och Christinae kyrka, Alingsås

Plats: Christinae kyrka, Alingsås

Avgift: Fri entré, inga biljetter.

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer! Priserna är inklusive hanteringsavgift. Biljetterna är onumrerade, du väljer själv var du sitter. OBS! Vid inställt evenemang återbetalas biljettpriset utom hanteringsavgiften.

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Program hösten 2019

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-02-04