Indifestival

Studenterna på individuella musikerprogrammet bjuder in till två kvällar av unika och känslostarka uttryck i form av solo- och gruppframträdanden av många slag. Musikaliska framträdanden blandas med performance art och visuella intryck. Studenterna presenteras i installationer som finns i anslutning till konsertsalen.

Medverkande:

MOA
Moa Jonsson Länne är kompositör, producent och sångerska. Influenserna är många och det märks i hennes dynamiska pop-låtar. Elektroniska och akustiska element skapar ljudlandskap där det sårbara och det starka möts.
"För mig har alltid musik varit ett sätt att kommunicera det innersta; känslor och tankar som kan vara svåra att sätta ord på i talad form. Ett sätt att bjuda in till både sårbarhet och kamp."

ANTON
Anton Olsson är trummis, kompositör och ambivalent multiinstrumentalist. Med nystartade instrumentalgruppen Dartanjang så utforskar han det egna uttrycket med ledord som sväng, glädje och samspel.

"Dartanjang är ett projekt som jag hoppas ska bjuda in lyssnaren till att ta en paus från strömmen av ständig information"

EMILIE
Under artistnamnet Emiléa skriver och producerar hon popmusik med influenser från blant annat R&B och hip hop. Tunga beats, och en mix utav melankoli och ¿upptempo¿ elektronisk pop utgör Emiléas sound. Förutom ett önska om att folk hittar sin egna ¿groove¿ och dansar loss till låtarna, har hon en stark röst inom feminism, HBTQ+ fågor, i tillägg till existensiella och samhällskritiska frågor. Budskap och text är centralt i hennes förmedlande och närvaro på scen. Under sommaren 2018 släppte hon sin andra singel "Brighter".

OLIMPIA
Olimpia Olsson är kompositör och pianist. Hennes kompositioner luckrar upp snäva genreramar och ger plats åt den musik som vill ut. Allt som vill höras ska få höras, med ett fritt och tillåtande skapande kan vad som helst hända.

Olimpia framför sin musik tillsammans med sin septett ¿Olimpias Orkan¿ som består av Matilda Andersson - röst, Julia Schabbauer - trummor, Johanna Ekholm - kontrabas, August Eriksson - altsaxofon och klarinett, Rikard Wadman - tenorsaxofon och basklarinett, Adrian Åsling Sellius - altsaxofon och basklarinett, Olimpia Olsson - piano. De släppte nyligen singeln ¿Ordkaos¿ och spelar nu in sin första skiva. Under Ind-fest får två helt nyskrivna kompositioner komma till liv med Ebba Wigren som gäst på trummor.

JOEL
Joel Bille är kompositör och ljuddesigner från Göteborg. Under de senaste åren har Joel arbetat med soundtracket till spelet Fe som släpptes i våras. Soundtracket har mottagit mycket lovord, och delar av det framförs nu live för första gången. Fe är ett spel om att lyssna till skogens sång. Kan du höra den? Följ med längst de tröstande tonerna från skogens inre, fjällets ensliga klanger och havets virvlande melodier.

Kristin Freidlitz- fiol
Pauliine Nyman - fiol
Agnes Högberg - viola
Lovisa Samuelsson - cello
Joel Bille - klaviatur och elektronik
Arrangemang av Joel Bille och Agnes Högberg.

Skaffa biljetter

Datum: 2018-11-15

Kategorier: Musik

Lindgrensalen, A302

Avgift: 60 kr, barn under 12 år gratis

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer!

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Program hösten 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13