Indifestival

Studenterna på individuella musikerprogrammet bjuder in till två kvällar av unika och känslostarka uttryck i form av solo- och gruppframträdanden av många slag. Musikaliska framträdanden blandas med performance art och visuella intryck. Studenterna presenteras i installationer som finns i anslutning till konsertsalen.

Medverkande:

ELLA
I en dragkamp mellan akustiska och elektroniska element berättar Ella Bergström under artistnamnet LOKOMOTIV sagor om döda civilisationer och förtrollade skogar. Musiken är kontrastrik, vacker som havets skimmer och förrädisk som mörkret som lurar därunder.

FRANCESCA
Francesca Vincentie är sångare och låtskrivare som med hjälp av berättande komponerar och delar med sig av livsberättelser kopplat till identitet och ursprung. Den 14 november kommer hon tillsammans med Cecilia Moore, Dorotea Dragodan, Joel Bille, Johannes Bergil, Gustav Hördegård & Frida Johansson, att framföra ett stycke ur sitt berättar & musikprojekt "Manifestera ditt ursprung".

AMANDA
Amanda Rosendal är sångerska, kompositör och pianist. Med elektronikens hjälp låter hon rösten växa till atmosfärisk storlek, för att nästa stund krympa till en knappt hörbar viskning.
Tillsammans med Ebba Wigren på trummor lånar de skamlöst från det som faller dem in. Likt en trebent spindel haltar duon sig fram i ett smalt snår av pop, elektronika och psykadelisk improvisation. De hittar aldrig fram men det gör ingen annan heller.

PAUL
"Hej hej! Paul heter jag. Det uttalas Pål. Jag skriver och spelar musik av olika slag och av olika anledningar."

LUKAS
Mystery Boy kommer spela med sitt band Pure Parade,
Ett alternativt rockigt band med svängig känsla.

VERA
Vera.K har har vuxit upp med hiphop rap sedan hennes första egna bluetooth mobil i lågstadiet.
Men det var föst när hon kom i kontakt med kollektivet Gangshebang som hon började skapa egen musik. Och nu 5 år senare med debutsingeln (TuggaKatt) ute och mer kött på benen är 21 åringen redo att ta över Sveriges hiphop scen.

- Mina texter är abstrakta och ligger i lyssnarens öron för tolkning men känslan som jag väver in i texten kommer alltid in vare sig man vill eller inte.

ADRIAN
Adrian Åsling Sellius är född 1991, är en saxofonist, improvisatör och konstnär från Göteborg. Med bakgrund i jazz men nu fördjupad i en mer experimentell och sound-baserad ljudbild arbetar han både med soloprojekt och flertalet band.

"Jag fascineras av den närvaro som uppstår i vissa tillfällen mellan publik och utövare och finner att jag har en väg in i det genom improvisation. Det öppnar upp för, och kräver ofta, en uppmärksam samklang mellan konstnär och publik".

Ges även 15/11 kl 18

Skaffa biljetter

Datum: 2018-11-14

Kategorier: Musik

Lindgrensalen, A302

Avgift: 60 kr, barn under 12 år gratis

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer!

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Program hösten 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13