Pathétique

Gioacchino Rossini: Wilhelm Tell, ouvertyr
Carl Reinecke: Konsert för flöjt och orkester
Pjotr Tjajkovskij: Symfoni nr 6, "Pathétique"

Nina Rupnik vann årets upplaga av solisttävlingen för studenterna på masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel. Här är hon solist med University of Gothenburg Symphony Orchestra i Reineckes flöjtkonsert, som inramas av den berömda Wilhelm Tell-ouvertyren och Tjajkovskijs sista symfoni. Den sistnämnda har genom en (fel-)översättning av den ryska originaltiteln Pateticheskaya - passionerad - kommit att kallas för Pathétique. Dirigent: Valentina Peleggi.

Skaffa biljetter

Datum: 2018-10-18

Kategorier: Musik

Sjöströmsalen, A 301

Avgift: 150 kr (ordinarie), 100 kr (studenter, elever från 12 år, pensionärer och barn till 12 år)

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer!

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Program hösten 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13