INSTÄLLT! Figaro, Susanna och Cherubin - att gestalta kön på operascenen

Föreställning

INSTÄLLT!

Kristina Hagström-Ståhl är professor, forskare och regissör med fokus på frågor kring genus i scenisk gestaltning.

INSTÄLLT!

I denna kombination av föreläsning och scenisk gestaltning - en s k performance lecture - samarbetar hon med operasångaren och doktoranden Tove Dahlberg, som tar sig an ett antal roller i Mozarts Figaros bröllop.

Framförandet ger en inblick i arbetsprocessen med att omvandla genus- och normkritiska perspektiv till en konstnärlig praktik.
Regi: Kristina Hagström-Ståhl.
På scen: Tove Dahlberg, operasångare och Bo Wannefors, pianist.

Datum: 2018-10-16

Kategorier: Opera

Lindgrensalen, A302

Avgift: 60 kr

Kontaktperson: evenemang@hsm..gu.se

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer!

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Program hösten 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13