Art and Work Reading Group - Art and Anti-work

Seminarium

Välkommen till den andra träffen för Art and Work Reading Group. Ta del av aktuell forskning och diskutera med andra, inbjudna gäster och kollegor på Konstnärliga fakulteten! Träffen hålls på engelska.

Under 2018 kommer PARSE att hålla i en läsgrupp på temat Art and Work. Vi träffas vid tre tillfällen under våren för att ta del av och diskutera aktuell forskning och konstnärligt arbete.

Den här träffen har temat Art and Anti-work och vi kommer att ägna oss åt följande arbeten:

Harold Rosenberg "The American Action Painters" published in Art News in 1952

Adolfo Sánchez Vásquez, 1973 (1965) Art and Society: Essays in Marxist Aesthetics

Kathi Weeks

För tillgång till texter och mer info, kontakta Dave Beech, PARSE-professor på Akademin Valand, som också leder läsgruppen.

dave.beech@akademinvaland.gu.se

Art and Work Reading Group är öppen för alla på Konstnärliga fakulteten, och även för externa deltagare. Det bästa är om du har möjlighet att delta vid gruppens samtliga tre möten:

20 mars, kl 15.00-16.30 - Art and praxis
17 april, kl 15.00-16.30 - Art and Anti-work
15 maj, kl 15.00-16.30 - Artist as worker

Observera att språket kommer att vara engelska.

Du vet väl att PARSE under våren även har läsgruppen Intersectional Engagements Reading Group?
1 mars: Introduction
10 april: 15.00-17.00, Valand X-library
24 maj: 15.00-17.00, Valand X-library

Om PARSE
Platform for Artistic Research Sweden, PARSE, är en plattform som Konstnärliga fakulteten driver för att främja internationellt samarbete och dialog mellan forskare och publicering av konstnärlig forskning. www.parsejournal.com

Datum: 2018-04-17

Kategorier: Konst

Arrangör: Konstnärliga fakulteten

Plats: Akademin Valand, Vasagatan 50
X-library

Kontaktperson: Dave Beech

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer!

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Program hösten 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13