Eternity of a moment

I den här konserten utgår masterstudenterna i improvisation från filosofen Søren Kierkegaards tanke om att människan genom en förstärkt närvaro i ögonblicket kan förnimma evigheten - när tiden upphör att vara linjär kan vi greppa oändligheten. Komposition, form, improvisation, dynamik, samspel och reflektion är andra nyckelord för denna internationella studentgrupp.

Program:
Aleksis Liukko: Piano with string quartet
Three different tunes, three different setups
The second phase. I play three of my compositions; "Blah Blues," "Humming" and "Sounds Oriental To Me," this time arranged for piano and string quartet. In the stage with me there will be Lisa Meschi (1st vln), Pauliina Nyman(2nd vln), Manon Briau (vla) and Adrianna Arapinowicz (vlc).

Johannes Bergmark: Amplified objects, saw
Johannes Bergmark makes musical performance art and musical object theatre. An improvising musician, experimental musical instruments maker, writer and electroacoustic- and text-sound-composer, JB is a touring free lance musician since he graduated as a piano builder in 1996. He also lectures, makes pedagogical projects and workshops focusing on untraditional acoustics. He resides in Göteborg, where he at present is a Master student at HSM, and Stockholm, where he has been active in Fylkingen and EMS.

Magda Mayas: Piano
Over the past 20 years she developed a vocabulary utilizing both the inside as well as the exterior parts of the piano, using amplification, preparations and objects that become extensions of the instrument itself.
She is currently undertaking Phd studies at the University of Gothenburg, Sweden, investigating instrumental techniques, timbre and spatiality in improvised music performance.

Sami Nummela: Drums
Small pieces for the drum set
Small drum pieces like Max Roach used to do. I like Max. He's not my hero though. I think it's weird to have heroes. I've had heroes before. But when you think about it, it's really strange. They have never done anything to help me. My mom always helps me.

Datum: 2018-04-19

Kategorier: Musik

Lindgrensalen, A302

Avgift: 40 kr, barn under 12 år gratis, biljetter via www.billetto.se

100/60 kr (ordinarie/studenter, elever från 12 år, pensionärer): Orkesterkonserter

Fri entré: Alla lunchevenemang samt skolbiljetter

Undantag förekommer!

Cafe Artisten

Välkommen till kaféet i huset Artisten som är öppet i samband med evenemang i Högskolan för scen och musiks säsongsprogram. På kvällarna serveras i matväg varma pajer och wok. I övrigt: Smörgåsar, kakor, kaffe, läsk, öl och vin. Obs att kaféet inte hanterar kontanter.

Program våren 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13