Slutproduktion skådespeleri: Rage

Föreställning

Skådespelarstudenterna presenterar sin slutproduktion i regi av Annika Silkeberg.

Nyårsnatten 2015-16 stod fotografen Joel Goodman i ett gathörn i Manchester och fotograferade natten igenom. Bilderna, som rent formmässigt förde tankarna till renässansmålningar, blev med sitt nutida och brutala innehåll omedelbart virala. Dramatikern Simon Stephens tog 31 av dessa bilder och skrev lika många scener. En nyårsnatt. En ström av människor. Alkohol, tolvslag, polis och civila i ständig konfrontation. Kärlekstörst och motgångar, ensamhet och förvridna relationer. Och medan natten går mot dag tar ruset över och konfrontationerna blir grövre, rasismens raseri blottar den kris som i en allas strid mot alla synliggjort de västerländska huggtänderna. "Du är min. Men jag är inte din".

Föreställningen rekommenderas från 15 år.

Medverkande studenter: Dejmis Rustom Bustos, Victoria Dyrstad, Cia Eriksson, Arman Fanni, Andreas Ferrada-Noli, Emelie Florén, Iskra Kostić, Acaymo Luis Valdes, Morten Vang Simonsen och Eline Øverby. Mer information om studenterna i deras portfoliosidor.

Läs en intervju med en av studenterna, Dejmis Rustom Bustos om arbetsprocessen.

Även:
16 mars kl 18
17 mars kl 18
18 mars kl 18
19 mars kl 18
22 mars kl 18
23 mars kl 18
24 mars kl 18
25 mars kl 18

Rage: Trailer av Simon Flack.

Datum: 2018-03-15

Kategorier: Teater

Jacobsonteatern, A303

Avgift: 40 kr, biljetter via www.billetto.se

150/100 kr: (ordinarie/studenter, pensionärer) Orkesterkonserter, julshower, opera m m

Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Undantag förekommer!

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Program hösten 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13