Violeta Parra 100 år!

Varje termin tolkar improvisationsstudenterna kända musikskapare och denna gång är fokus på en av Chiles största artister, Violeta Parra, som skulle ha fyllt 100 i år.

Parra förnyade den chilenska folkloretraditionen och kom att kallas den latinamerikanska folkmusikens moder. I Sverige är hon kanske mest känd för sången Gracias a la vida, och dess svenska översättning Jag vill tacka livet. Daniel Andersson och Tora Runevad Kjellmer, båda från improvisationsprogrammet, ansvarar för arrangemang, tolkningar och innehåll i konserten.

Datum: 2017-11-01

Kategorier: Musik

Sjöströmsalen, A301

Avgift: 40 kr, biljetter via www.billetto.se

100/60 kr (ordinarie/studenter, elever från 12 år, pensionärer): Orkesterkonserter

Fri entré: Alla lunchevenemang samt skolbiljetter

Undantag förekommer!

Cafe Artisten

Välkommen till kaféet i huset Artisten som är öppet i samband med evenemang i Högskolan för scen och musiks säsongsprogram. På kvällarna serveras i matväg varma pajer och wok. I övrigt: Smörgåsar, kakor, kaffe, läsk, öl och vin. Obs att kaféet inte hanterar kontanter.

Program våren 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13