Vi minns Märta Schéle

Märta Schéle var en sångerska inom områdena oratorium, romans och kammarmusik, vars karriär präglades av ständig förnyelse och nyfikenhet. Hon arbetade som lärare inom musiklärarutbildningen och blev senare professor vid Musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Märta Schéle var ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och tilldelades flera fina utmärkelser. I huset Artisten är en sal uppkallad efter henne. Märta Schéle dog 27 september 2016, 80 år gammal.

På program bl a:
Joseph Haydn: Adagio ur Kvartett i B-dur
Claude Debussy: Chansons de Bilitis
John Cage: Forever and Sunsmell
Gösta Nyström: På reveln
Charles Ives: The Greatest Man
Einojuhani Rautavaara: ur Three Sonnets of Shakespeare
Lars-Johan Werle: Milt som en regnbåge
Henry Purcell: Two Daughters of This Aged Stream

Medverkande: Musikerstudenter samt Helena Ek, Mia Edvardson, Monica Danielson, Per Sjögren, Klarakvartetten, Per Hovensjö, Gunnar Lindgren och Magnus Ricklund.

Konserten är ett samarbete med Göteborgs Kammarmusikförening.

Datum: 2017-09-27

Kategorier: Musik, Opera

Arrangör: Högskolan för scen och musik i samarbete med Göteborgs Kammarmusikförening

Sjöströmsalen, A301

Avgift: Fri entré, biljetter via www.billetto.se

100/60 kr (ordinarie/studenter, elever från 12 år, pensionärer): Orkesterkonserter

Fri entré: Alla lunchevenemang samt skolbiljetter

Undantag förekommer!

Cafe Artisten

Välkommen till kaféet i huset Artisten som är öppet i samband med evenemang i Högskolan för scen och musiks säsongsprogram. På kvällarna serveras i matväg varma pajer och wok. I övrigt: Smörgåsar, kakor, kaffe, läsk, öl och vin. Obs att kaféet inte hanterar kontanter.

Program våren 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-13