Evenemang

Högskolan för scen och musik ger årligen mer än 200 offentliga konserter och föreställningar med studenter, lärare och gästlärare.
Eftersom våra utbildningar sträcker sig från opera och teater till världsmusik och jazz är utbudet varierat och ofta gränsöverskridande. Konserter ges också på museer och på annat håll i och omkring Göteborg. De flesta evenemangen samlas i ett tryckt program för hösten respektive våren, där de presenteras med medverkande och program.

Säsongsprogrammet kan hämtas i Artistens foajé samt på bibliotek, turistbyrån och div kulturinstitutioner i Göteborg fr o m mitten av augusti/januari. En PDF-version av säsongsprogrammet kan du ladda ner i högerspalten.

Du kan prenumerera på vårt evenemangsbrev genom att fylla i dina uppgifter i högerspalten så får du en aktuell sammanställning av alla våra konserter och föreställningar en gång per månad.

Du kan läsa programmet i högskolans och universitetets kalendarium över aktuella aktiviteter.

Lunchevenemang: Kl 12.15
Kvällsevenemag: Kl 18.00
Evenemang på lördagar/ söndagar: Kl 15.00
OBS! Andra starttider förekommer
Inget insläpp efter evenemangets början!

Entré – nya priser från hösten 2018

• 60 kr: De flesta evenemang
  • 150 kr (ordinarie), 100 kr (studenter, pensionärer): Orkesterkonserter, julshower, opera m m
  • Fri entré: Lunchevenemang, skolbiljetter, barn under 12 år

Biljettpriserna anges under respektive evenemang här i kalendariet och på www.billetto.se.

Hur köper man biljetter?

Café i Artisten

I Artisten finns ett café som alltid är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder både mat och dryck.

Tillgänglighet

Konsert- och teaterlokalerna i Artisten är alla belägna på entréplan och lätt tillgängliga för besökare med rullstol eller rullator. Övriga våningsplan kan nås med hiss. Sjöströmsalen är utrustad med hörselslinga (s.k. C-slinga). I entréhallen finns två toaletter för besökare med funktionsvariationer. Alla våra toaletter är könsneutrala. För fordon med tillstånd för rörelsehindrade finns parkering omedelbart utanför huvudentrén. För besökare med rullstolar och barnvagnar finns en ingång med elektronisk öppning till vänster om huvudentréns snurrdörr. Grupper med rullstolar rekommenderas att kontakta evenemang@hsm.gu.se för att vi ska kunna reservera lätt tillgängliga platser åt er vid evenemang.

Här ligger Artisten

Artisten ligger utmed Fågelsången, gångstråket mellan Götaplatsen och Näckrosdammen, där Humanisten och Universitetsbiblioteket finns.
Huvudentré från Näckrosdammen. Parkeringsplatser finns på Johannebergsgatan och Olof Wijksgatan.
Närmaste spårvagnshållplats: Berzeliigatan (linjerna 4 och 5), gå uppför Olof Wijksgatan.
Närmaste busshållplats: Götaplatsen, gå över Götaplatsen till vänster förbi Konstmuseet.

Program hösten 2018

Föreställningar, konserter, forskning, fördjupning. Läs och ladda ner programmet.

Café Artisten

Café Artisten är öppet i samband med våra evenemang och erbjuder lättare mat och dryck. Caféet serverar alltid Fairtrade- och EU-ekologiskt kaffe, nygräddade bullar, goda kakor och mycket mer.

Caféet erbjuder ett förmånligt paket för kvällspubliken.
1 glas vin/1 öl 33 cl + säsongsinspirerad wrap: 110 kr.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-08-14