Nyheter

• Världsartisterna Isabelle van Keulen och Ross Daly till Göteborg för undervisning och konsert

[2019-10-23] Den ena en världsstjärna inom klassisk musik och tango. Den andra en av Europas främsta experter inom traditionell musik från östra Medelhavsområdet. Under den sista veckan i oktober möts Isabelle van Keulen och Ross Daly i Göteborg för att förbereda en gränsöverskridande konsert den 31 oktober i Kronhuset tillsammans med studenter från Högskolan för scen och musik. De båda musikerna är regelbundna gäster vid Högskolan för scen och musik, där de är gästlärare inom ramen för ett artist in residence-program med stöd från Stenastiftelsen.

• Isabelle van Keulen och Ross Daly i konsert med musikstudenter 31 oktober

[2019-09-24] Tango, Vivaldi och musik från östra medelhavsområdet: I en kalejdoskopisk konsert 31 oktober i Kronhuset i Göteborg möter studenter från Högskolan för scen och musik två världsledande artister: Isabelle van Keulen och Ross Daly. Båda är internationellt verksamma musiker som periodvis undervisar på musikerutbildningarna, inom ramen för ett artist in residenceprogram med stöd från Stenastiftelsen.

• Open call: Nyskriven svensk musikal sökes

[2019-09-17] Högskolan för scen och musik i Göteborg, Kulturhuset Spira, Wermland Opera och Scenkonst Öst verkar genom projektet Musikalplattformen för en konstnärlig utvecklingen och breddad representation av nyskriven svensk musikal. Vi utlyser härmed ett open call för nyskrivna musikalverk! Var med och pitcha - skicka in ditt bidrag 10-23 oktober 2019.

• Ny kurs i konstnärlig utveckling och kulturellt företagande

[2019-08-26] Art and Business är ett pilotprojekt som arrangeras i samarbete mellan Högskolan för scen och musik och Kulturakademin, Kultur i Väst samt ADA, en del av Business Region Göteborg. Under hösten 2019 ges professionella utövare en unik möjlighet att delta i en serie workshops inom konstnärlig utveckling och kulturellt företagande. Kursen består av tre delar: Entreprenörskap, Konstnärlig utveckling - arbeta med feedback, och Konstnärlig utveckling - bygg din egen handlingsplan.

• Gratis sånglektioner - ansökan öppen nu

[2019-08-14] Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra musiklärarstudenter vid ca 10 tillfällen under hösten. Undervisningen är en del av lärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1-2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.