Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Sångare sökes till övningskör i dirigering

  [2020-01-09] Vill du sjunga i en kör? Vi söker körsångare till undervisning i kördirigering för studenter på kandidatprogrammet inriktning kyrkomusik. Undervisningen är en del av studenternas utbildning och leds av professor Jan Yngwe. Anmäl dig senast 4 februari.

 • Doktorandanställningar vid Högskolan för scen och musik utlyses

  [2019-12-16] Högskolan för scen och musik utlyser två doktorandanställningar i musikpedagogik med studiestart 2020-09-01. Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning vid Göteborgs universitet utlyser en doktorandanställning i estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap med studiestart 2020-09-01 och med placering vid Högskolan för scen och musik.

 • Späckat program när Matilda Ernkrans besökte GU

  [2019-11-13] Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, bjöds på ett fullmatat program när hon den 12 november för första gången besökte Göteborgs universitet. - Vi vill visa både vår unika bredd och vår stora spetskompetens, förklarade rektor Eva Wiberg. Tyvärr hinner vi bara med några korta nedslag men förhoppningsvis kommer ministern snart tillbaka för att få veta mer.

 • Världsartisterna Isabelle van Keulen och Ross Daly till Göteborg för undervisning och konsert

  [2019-10-23] Den ena en världsstjärna inom klassisk musik och tango. Den andra en av Europas främsta experter inom traditionell musik från östra Medelhavsområdet. Under den sista veckan i oktober möts Isabelle van Keulen och Ross Daly i Göteborg för att förbereda en gränsöverskridande konsert den 31 oktober i Kronhuset tillsammans med studenter från Högskolan för scen och musik. De båda musikerna är regelbundna gäster vid Högskolan för scen och musik, där de är gästlärare inom ramen för ett artist in residence-program med stöd från Stenastiftelsen.

 • Isabelle van Keulen och Ross Daly i konsert med musikstudenter 31 oktober

  [2019-09-24] Tango, Vivaldi och musik från östra medelhavsområdet: I en kalejdoskopisk konsert 31 oktober i Kronhuset i Göteborg möter studenter från Högskolan för scen och musik två världsledande artister: Isabelle van Keulen och Ross Daly. Båda är internationellt verksamma musiker som periodvis undervisar på musikerutbildningarna, inom ramen för ett artist in residenceprogram med stöd från Stenastiftelsen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?