Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Dencik och Atkinson nya hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten

  [2020-05-18] Den ene spelar ofta skurk. Den andre förespråkar en radikal syn på bildpedagogikens roll i skolan och samhället. Årets hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet är skådespelaren David Dencik och Dennis Atkinson, professor i bildpedagogik.

 • Birgitta Cleves och Einar Björkanders Stipendium

  [2020-05-05] Stort grattis till tre studenter vid Högskolan för scen och musik som har tilldelats Birgitta Cleves och Einar Björkanders stipendium:

 • Högre utbildning i folk- och världsmusik innebär kollisioner mellan traditioner

  [2020-03-31] Folk- och världsmusik har varit ett utbildningsområde inom högre musikutbildning i Sverige under några årtionden. En ny avhandling från Högskolan för scen och musik visar hur musikformens traditioner utanför akademien krockar med den högre musikutbildnings traditioner. Utbildningsområdet kämpar med att förhålla sig till kolliderande musikaliska och pedagogiska ideal.

 • Många uppfattningar om hur Kulturskolan ska nå ut till fler

  [2020-03-18] De senaste åren har en jämlik och inkluderande kulturskola utryckts som ett ideal på det politiska planet. Det är en av utgångspunkterna i en avhandling från Högskolan för scen och musik som undersöker hur svenska kulturskolor förhåller sig till utmaningen att nå ut till nya grupper av barn. Den visar att spännvidden är stor mellan de strategier som används.

 • Granskning fastslår: Hög kvalitet på lärarutbildningarna i dans och i musik

  [2020-02-21] Ämneslärarprogrammets ämnen dans och musik på Högskolan för scen och musik får omdömet Hög kvalitet i en stor utvärdering av ämneslärarutbildningar för årskurs 7¿9 och gymnasieskolan som genomförts av Universitetskanslersämbetet (UKÄ). Granskningen påbörjades 2018 och omfattar 103 utbildningar i hela Sverige.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hsm.gu.se/aktuellt/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fhsm.gu.se%2Fenglish%2Fnews%2F%3FlanguageId%3D100001%26selectedSegment%3Dkor-till-undervisning-i-kordirigering%26print%3Dtrue&selectedSegment=kor-till-undervisning-i-kordirigering
Utskriftsdatum: 2020-08-11