Save the date för PARSE-konferensen 13-15 november

Nyhet: 2019-04-01

Boka redan nu den 13-15 november i din kalender för PARSE forskningskonferens. För tredje gången samlas drygt 200 forskare och konstnärer från hela världen för att utbyta kunskap och idéer, underhålla och få nya kontakter och gemensamt stärka den konstnärliga forskningen.

Temat i år är Human och vi kommer att utforska begrepp som ”human, inhuman, subhuman and non-human” mot bakgrund av globala samtidsfrågor och de antropogena hot som planeten står inför. Vad står i centrum för aktuella debatter om det mänskliga idag? Vilka politiska föreställninar har möjliggjort den våg av främlingsfientlig och neokolonialt avhumanisering som vi ser idag? Hur kan konsten bidra till att förändra den politiska föreställningsförmågan? Och vad är konstarternas svar på det som kan kallas en kris för det mänskliga?

Konferensen riktar sig särskilt till konstnärer och forskare inom olika konstformer. Språket kommer att vara engelska. Hjälp oss gärna att sprida info till dem som du vill träffa på konferensen!

När: 13-15 november, 2019
Var: Göteborgs universitet, Konstnärliga fakulteten
Kostnad: 1500 sek (300 sek för frilansare/ej anställda)
Anmälan: Öppnar 26 april på den här hemsidan

Mer info och kontakt

Mer om konferensen och årets tema på PARSE hemsida.

Kontakt: Rose Borthwick, koordinator Konstnärliga fakulteten
parse@konst.gu.se

Om PARSE

Platform for Artistic Research Sweden, PARSE, är en plattform som Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet driver för att främja internationellt samarbete och dialog mellan forskare, och för publicering av konstnärlig forskning. Gå till PARSE webbplats.

• Gratis sånglektioner - ansökan öppen nu

[2019-08-14] Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra musiklärarstudenter vid ca 10 tillfällen under hösten. Undervisningen är en del av lärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1-2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

• Stjärnviolinisten Isabelle van Keulen ny artist in residence vid HSM

[2019-06-17] En musiker i absolut världsklass blir gästlärare vid Högskolan för scen och musik. Den nederländska violinsten och violasten Isabelle van Keulen bjuds in till skolans artist in residence-program, som presenteras med stöd från Stena-Stiftelsen. Tack vare sin musikaliska mångsidighet har hon blivit en av sin generations mest uppskattade instrumentalister.

• Ovanligt operaprojekt skildras i ny dokumentärfilm

[2019-05-29] I en ny dokumentärfilm i fyra delar bjuds tittaren in att följa med bakom kulisserna på produktionen av operan Dido and Aeneas vid Högskolan för scen och musik.

• Thomas Ostermeier och Hito Steyerl nya hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten

[2019-05-22] Thomas Ostermeier, regissör och konstnärlig ledare för teatern Schaubühne i Berlin, och Hito Steyerl, konstnär, filmare och professor i mediekonst på Universität der Künste i Berlin, har utsetts till hedersdoktorer vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Stort antal stipendier delades ut till studenter

[2019-05-02] Studenter på en rad utbildningar på Högskolan för scen och musik har fått ta emot stipendier.