Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Save the date för PARSE-konferensen 13-15 november

Nyhet: 2019-04-01

Boka redan nu den 13-15 november i din kalender för PARSE forskningskonferens. För tredje gången samlas drygt 200 forskare och konstnärer från hela världen för att utbyta kunskap och idéer, underhålla och få nya kontakter och gemensamt stärka den konstnärliga forskningen.

Temat i år är Human och vi kommer att utforska begrepp som ”human, inhuman, subhuman and non-human” mot bakgrund av globala samtidsfrågor och de antropogena hot som planeten står inför. Vad står i centrum för aktuella debatter om det mänskliga idag? Vilka politiska föreställninar har möjliggjort den våg av främlingsfientlig och neokolonialt avhumanisering som vi ser idag? Hur kan konsten bidra till att förändra den politiska föreställningsförmågan? Och vad är konstarternas svar på det som kan kallas en kris för det mänskliga?

Konferensen riktar sig särskilt till konstnärer och forskare inom olika konstformer. Språket kommer att vara engelska. Hjälp oss gärna att sprida info till dem som du vill träffa på konferensen!

När: 13-15 november, 2019
Var: Göteborgs universitet, Konstnärliga fakulteten
Kostnad: 1500 sek (300 sek för frilansare/ej anställda)
Anmälan: Öppnar 26 april på den här hemsidan

Mer info och kontakt

Mer om konferensen och årets tema på PARSE hemsida.

Kontakt: Rose Borthwick, koordinator Konstnärliga fakulteten
parse@konst.gu.se

Om PARSE

Platform for Artistic Research Sweden, PARSE, är en plattform som Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet driver för att främja internationellt samarbete och dialog mellan forskare, och för publicering av konstnärlig forskning. Gå till PARSE webbplats.

AV:

Nyheter

 • Späckat program när Matilda Ernkrans besökte GU

  [2019-11-13] Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, bjöds på ett fullmatat program när hon den 12 november för första gången besökte Göteborgs universitet. - Vi vill visa både vår unika bredd och vår stora spetskompetens, förklarade rektor Eva Wiberg. Tyvärr hinner vi bara med några korta nedslag men förhoppningsvis kommer ministern snart tillbaka för att få veta mer.

 • Världsartisterna Isabelle van Keulen och Ross Daly till Göteborg för undervisning och konsert

  [2019-10-23] Den ena en världsstjärna inom klassisk musik och tango. Den andra en av Europas främsta experter inom traditionell musik från östra Medelhavsområdet. Under den sista veckan i oktober möts Isabelle van Keulen och Ross Daly i Göteborg för att förbereda en gränsöverskridande konsert den 31 oktober i Kronhuset tillsammans med studenter från Högskolan för scen och musik. De båda musikerna är regelbundna gäster vid Högskolan för scen och musik, där de är gästlärare inom ramen för ett artist in residence-program med stöd från Stenastiftelsen.

 • Isabelle van Keulen och Ross Daly i konsert med musikstudenter 31 oktober

  [2019-09-24] Tango, Vivaldi och musik från östra medelhavsområdet: I en kalejdoskopisk konsert 31 oktober i Kronhuset i Göteborg möter studenter från Högskolan för scen och musik två världsledande artister: Isabelle van Keulen och Ross Daly. Båda är internationellt verksamma musiker som periodvis undervisar på musikerutbildningarna, inom ramen för ett artist in residenceprogram med stöd från Stenastiftelsen.

 • Open call: Nyskriven svensk musikal sökes

  [2019-09-17] Högskolan för scen och musik i Göteborg, Kulturhuset Spira, Wermland Opera och Scenkonst Öst verkar genom projektet Musikalplattformen för en konstnärlig utvecklingen och breddad representation av nyskriven svensk musikal. Vi utlyser härmed ett open call för nyskrivna musikalverk! Var med och pitcha - skicka in ditt bidrag 10-23 oktober 2019.

 • Ny kurs i konstnärlig utveckling och kulturellt företagande

  [2019-08-26] Art and Business är ett pilotprojekt som arrangeras i samarbete mellan Högskolan för scen och musik och Kulturakademin, Kultur i Väst samt ADA, en del av Business Region Göteborg. Under hösten 2019 ges professionella utövare en unik möjlighet att delta i en serie workshops inom konstnärlig utveckling och kulturellt företagande. Kursen består av tre delar: Entreprenörskap, Konstnärlig utveckling - arbeta med feedback, och Konstnärlig utveckling - bygg din egen handlingsplan.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?