"Let's Act" - Video från Kairo

Nyhet: 2017-10-24

Masterstudenterna i fördjupat skådespeleri och Contemporary Performative Arts var i Kairo en septembervecka 2017 för gemensamma workshops med Nahda Arts School for Social Theater (NAS). Studenterna deltar i workshopveckan inom ramen för kursen "Kulturutbyte med skådespeleriet som språk” med mål att bl a identifiera olika förutsättningar att skapa scenkonst i en annan kultur än den svenska, och att visa på olika sätt att kommunicera genom ordlös scenkonst. Workshopledare var Mustafa Wafi och Tinna Ingelstam (Nahda) samt Henrik Andersson från Högskolan för scen och musik. Utbytet genomfördes med stöd från Svenska Institutet samt stipendier från Mary von Sydow född Wijks donationsfond. Projektet sammanfattas nu i en videorapport.

• Stjärndirigenten Zacharias uppmärksammas i ceremoni på Artisten

[2018-02-07] Under en konsert den 9 februari vid Högskolan för scen och musik uppmärksammas den världsberömde dirigenten och pianisten Christian Zacharias i en akademisk högtidsceremoni. I samband med hans medverkan vid konserten ¿Zacharias spelar Ravel¿, med University of Gothenburg Symphony Orchestra, kommer han få ta emot insignierna för hedersdoktoratet, i form av hatt, diplom och ring.

• Bli doktorand i scenisk gestaltning eller i musikalisk gestaltning

[2018-02-02] Högskolan för scen och musik utlyser två nya doktorandtjänster. En i scenisk gestaltning och en i musikalisk gestaltning. Båda tjänster börjar den 1 september 2018. Sista dagen för att lämna in ansökan är 18 mars.

• Kultur- och demokratiministern på besök

[2018-01-29] Alice Bah Kuhnke besökte Högskolan för scen och musik på fredag 26/1 för en paneldiskussion med studenter och anställda.

• Bli doktorand inom estetiska ämnen i utbildningsvetenskap

[2018-01-29] Du som har en lärarexamen kan nu söka en doktorandplats på universitets gemensamma forskarskola CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning. Ansök senast den 11 mars.

• Nya institutionen "Valand-HDK" söker prefekt

[2018-01-29] Konstnärliga fakulteten söker nu en prefekt som ska leda den nya institutionen "Valand-HDK". Sök tjänsten senast den 25 februari.