Christian Zacharias blir hedersdoktor

Nyhet: 2017-06-01

Foto: Michael Kessler

Konstnärliga fakulteten har utsett Christian Zacharias till hedersdoktor i musikalisk gestaltning. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till fakultetens verksamhet på ett ovärderligt sätt.
Christian Zacharias, vid St Pauls kammarorkester i Minnesota, är en av världens ledande pianister och dirigenter.

– Christian Zacharias har sedan länge ett ovärderligt samarbete såväl med Högskolan för scen och musik som med Göteborgs symfoniker, säger Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga Fakulteten. Samtidigt som Zacharias utses till hedersdoktor i musikalisk gestaltning utses också Liz Wells till hedersdoktor i fotografi vid Konstnärliga Fakulteten.
– Dessa två hedersdoktorer hedrar oss minst lika mycket som vi vill hedra dem, säger Ingrid Elam, dekan vid Konstnärliga fakulteten.

Titeln hedersdoktor kan den få som har gjort fina insatser för universitetet. Varje år har fakulteten möjlighet att utse en eller två hedersdoktorer.
Hedersdoktorerna Liz Wells och Christian Zacharias kommer båda att bli inbjudna till Göteborgs universitets doktorspromotion som sker under högtidliga former senare i höst. Värdar för dem då blir Tyrone Martinsson, Akademin Valand och Anders Köllerström, Högskolan för scen och musik. Johannes Landgren, fakultetens prodekan, är utsedd till promotor.
Mer om hedersdoktorer på universitetets hemsida.

• Stjärndirigenten Zacharias uppmärksammas i ceremoni på Artisten

[2018-02-07] Under en konsert den 9 februari vid Högskolan för scen och musik uppmärksammas den världsberömde dirigenten och pianisten Christian Zacharias i en akademisk högtidsceremoni. I samband med hans medverkan vid konserten ¿Zacharias spelar Ravel¿, med University of Gothenburg Symphony Orchestra, kommer han få ta emot insignierna för hedersdoktoratet, i form av hatt, diplom och ring.

• Bli doktorand i scenisk gestaltning eller i musikalisk gestaltning

[2018-02-02] Högskolan för scen och musik utlyser två nya doktorandtjänster. En i scenisk gestaltning och en i musikalisk gestaltning. Båda tjänster börjar den 1 september 2018. Sista dagen för att lämna in ansökan är 18 mars.

• Kultur- och demokratiministern på besök

[2018-01-29] Alice Bah Kuhnke besökte Högskolan för scen och musik på fredag 26/1 för en paneldiskussion med studenter och anställda.

• Bli doktorand inom estetiska ämnen i utbildningsvetenskap

[2018-01-29] Du som har en lärarexamen kan nu söka en doktorandplats på universitets gemensamma forskarskola CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning. Ansök senast den 11 mars.

• Nya institutionen "Valand-HDK" söker prefekt

[2018-01-29] Konstnärliga fakulteten söker nu en prefekt som ska leda den nya institutionen "Valand-HDK". Sök tjänsten senast den 25 februari.