Anders Jormin vinner grammis

Nyhet: 2016-02-25

Anders Jormin, Lena Willemark & Karin Nakagawa

Priset för årets folkmusik/visa delades ut till Anders Jormin, Lena Willemark och Karin Nakagawas album "Trees of Light" på grammisgalan 24 februari 2016. Jormin, en internationellt hyllad kontrabasist och komponist, är professor i improvisation på Högskolan för scen och musik.

• Stjärndirigenten Zacharias uppmärksammas i ceremoni på Artisten

[2018-02-07] Under en konsert den 9 februari vid Högskolan för scen och musik uppmärksammas den världsberömde dirigenten och pianisten Christian Zacharias i en akademisk högtidsceremoni. I samband med hans medverkan vid konserten ¿Zacharias spelar Ravel¿, med University of Gothenburg Symphony Orchestra, kommer han få ta emot insignierna för hedersdoktoratet, i form av hatt, diplom och ring.

• Bli doktorand i scenisk gestaltning eller i musikalisk gestaltning

[2018-02-02] Högskolan för scen och musik utlyser två nya doktorandtjänster. En i scenisk gestaltning och en i musikalisk gestaltning. Båda tjänster börjar den 1 september 2018. Sista dagen för att lämna in ansökan är 18 mars.

• Kultur- och demokratiministern på besök

[2018-01-29] Alice Bah Kuhnke besökte Högskolan för scen och musik på fredag 26/1 för en paneldiskussion med studenter och anställda.

• Bli doktorand inom estetiska ämnen i utbildningsvetenskap

[2018-01-29] Du som har en lärarexamen kan nu söka en doktorandplats på universitets gemensamma forskarskola CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning. Ansök senast den 11 mars.

• Nya institutionen "Valand-HDK" söker prefekt

[2018-01-29] Konstnärliga fakulteten söker nu en prefekt som ska leda den nya institutionen "Valand-HDK". Sök tjänsten senast den 25 februari.