Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Thomas Ostermeier och Hito Steyerl nya hedersdoktorer på Konstnärliga fakulteten

  [2019-05-22] Thomas Ostermeier, regissör och konstnärlig ledare för teatern Schaubühne i Berlin, och Hito Steyerl, konstnär, filmare och professor i mediekonst på Universität der Künste i Berlin, har utsetts till hedersdoktorer vid Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Stort antal stipendier delades ut till studenter

  [2019-05-02] Studenter på en rad utbildningar på Högskolan för scen och musik har fått ta emot stipendier.

 • Musikalen Little Women får Sverigepremiär i examensföreställning

  [2019-04-26] Nu gör avgångsstudenterna på musikalprogrammet vid Högskolan för scen och musik sig redo för yrkeslivet genom vårens examensföreställning. Den 3 maj är det Sverigepremiär av musikalen Little Women baserad på Louisa May Alcotts klassiska bok som i år firar 150 år.

 • Musiker hittar nya vägar genom andra konstformer

  [2019-04-16] Genom samarbeten med konstnärer från andra fält kan musiker ta till sig metoder från andra konstformer. På så vis kan de befria sig från den norm om specialisering som i dag präglar musikhögskolor. Hur detta arbete kan gå till i praktiken visas i en ny avhandling vid Högskolan för scen och musik.

 • Save the date för PARSE-konferensen 13-15 november

  [2019-04-01] Boka redan nu den 13-15 november i din kalender för PARSE forskningskonferens. För tredje gången samlas drygt 200 forskare och konstnärer från hela världen för att utbyta kunskap och idéer, underhålla och få nya kontakter och gemensamt stärka den konstnärliga forskningen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-03-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?