• Konstnärligt talat: Premiär för ny samtalsserie i barmiljö

[2019-02-26] Under året bjuder Högskolan för scen och musik in till fyra måndagskvällar om utbildning och forskning med fokus på samtidsfrågor. Hur kan vi spetsa vår verksamhet ytterligare och gå i täten för konstnärlig och pedagogisk utveckling? Hur kan vi bli än mer relevanta som en viktig röst i samhället? Och hur kan vårt hus Artisten fortsätta att utvecklas som en kreativ och välkomnande mötesplats för alla?

• Världsunikt instrument invigs i Göteborg

[2019-02-19] Den 21-24 februari invigs ett unikt instrument i Tyska kyrkan i Göteborg: Ett claviorganum, en kombination av orgel och cembalo.

• Ljudkonst ett samspel mellan konstnär och platsens förutsättningar

[2019-02-14] Ljudinstallationer kan på ett påtagligt sätt ändra människors upplevelse av offentliga platser. Men det är viktigt att konstnären först skaffar sig en förståelse för de villkor som finns inbyggda i platsen, och hur ljudkonsten kan förändra upplevelsen av den. Detta undersöks i en avhandling från Högskolan för scen och musik.

• Nya sommarkurser för lärare i grund- och förskola

[2019-02-08] Den 20 februari öppnar ansökningsperioden för fyra nya sommarkurser som ges sommaren 2019 på Högskolan för scen och musik. Tre av dem vänder sig till yrkesverksamma pedagoger inom förskolan som vill fördjupa sig i estetiska ämnen. Den fjärde riktar sig till yrkesverksamma lärare i grundskolan t o m årskurs 6. Kurserna är på 5 poäng var och består av seminarier och workshops i juni och augusti, samt självstudier i juli.

• Anders Hagberg blir professor i musikalisk gestaltning

[2019-01-28] Anders Hagberg är lärare på musikutbildningarna med inriktning improvisation och världsmusik. Han är också internationellt verksam som flöjtist, saxofonist och kompositör. Nu befordras han till professor i musikalisk gestaltning.