• Bli doktorand i musikalisk gestaltning

[2019-02-14] Högskolan för scen och musik utlyser en doktorandanställning i musikalisk gestaltning med studiestart höstterminen 2019.

• Ljudkonst ett samspel mellan konstnär och platsens förutsättningar

[2019-02-14] Ljudinstallationer kan på ett påtagligt sätt ändra människors upplevelse av offentliga platser. Men det är viktigt att konstnären först skaffar sig en förståelse för de villkor som finns inbyggda i platsen, och hur ljudkonsten kan förändra upplevelsen av den. Detta undersöks i en avhandling från Högskolan för scen och musik.

• Nya sommarkurser för lärare i grund- och förskola

[2019-02-08] Den 20 februari öppnar ansökningsperioden för fyra nya sommarkurser som ges sommaren 2019 på Högskolan för scen och musik. Tre av dem vänder sig till yrkesverksamma pedagoger inom förskolan som vill fördjupa sig i estetiska ämnen. Den fjärde riktar sig till yrkesverksamma lärare i grundskolan t o m årskurs 6. Kurserna är på 5 poäng var och består av seminarier och workshops i juni och augusti, samt självstudier i juli.

• Anders Hagberg blir professor i musikalisk gestaltning

[2019-01-28] Anders Hagberg är lärare på musikutbildningarna med inriktning improvisation och världsmusik. Han är också internationellt verksam som flöjtist, saxofonist och kompositör. Nu befordras han till professor i musikalisk gestaltning.

• David Dencik i artist talk om filmskådespeleri

[2019-01-17] Som en del av sitt treåriga residens vid Högskolan för scen och musik (HSM) kommer David Dencik hålla gemensamma masterclasses för scenkonststudenterna vid HSM såväl som Akademin Valands filmstudenter. Dencik kommer också ge ett artist talk öppet för allmänheten torsdag 31 januari.