• David Dencik i artist talk om filmskådespeleri

[2019-01-17] Som en del av sitt treåriga residens vid Högskolan för scen och musik (HSM) kommer David Dencik hålla gemensamma masterclasses för scenkonststudenterna vid HSM såväl som Akademin Valands filmstudenter. Dencik kommer också ge ett artist talk öppet för allmänheten torsdag 31 januari.

• The 'essentially' feminine - ny bok ute nu!

[2018-12-20] A mapping through artistic practice of the feminine territory offered by Early Modern Music.

• Bli doktorand i musikalisk gestaltning

[2018-12-18] Högskolan för scen och musik utlyser en doktorandanställning i musikalisk gestaltning med studiestart höstterminen 2019. Tjänsten börjar den 1 september 2019. Sista dagen för att lämna in ansökan är 1 mars 2019.

• Vi minns Gunnar Sjöström, 1928-2018

[2018-12-13] Den tidigare rektorn för Musikhögskolan, Gunnar Sjöström, har gått bort. Gunnar Sjöström var verksam på Musikhögskolan mellan 1966 och mitten av 1990-talet.

• Dido and Aeneas - ett storskaligt examensprojekt i nygammal skrud

[2018-12-03] Höstens slutproduktion på operaprogrammet på Högskolan för scen och musik är större än någonsin tidigare. Projektet inkluderar studenter från inte mindre än fyra olika utbildningar som är i full gång med att repetera inför premiären den 8 december.