Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer om utbildningen

Foto: Johan Wingborg

Masterutbildningen i fördjupat skådespeleri är en utbildning för dig som vill vidareutveckla din teaterpraktik, pröva idéer och möta nya utmaningar och perspektiv utifrån ett skådespelarperspektiv. Fokus i utbildningen är ditt undersökande projektarbete som du bär genom programmets olika kurser, där du bland annat processar relationen mellan skådespelare och regissör, filmisk gestaltning och offentligt rum som spelplats. I utbildningen får du möjlighet att fördjupa dig kring egna och andras konstnärliga metoder, reflektera kring scenkonstens roll i samtiden och får möjlighet att sätta din specifika praktik i relation till andra scenkonstuttryck.

Drivkraften är längtan efter fördjupning

De före detta studenterna Anna Mannerheim och Fia Adler Sandblad har tillsammans över 40 års erfarenhet av teaterscenen, och samtidigt en längtan att använda sina kunskaper på nya sätt. Masterutbildningen i skådespeleri lockar erfarna skådespelare som vill vidareutveckla sitt skapande.
Läs mer om tidigare studenter
 

Samverkansprojekt med Nahda Arts School for Social Theater i Kairo

Video: Masterstudenterna i fördjupat skådespeleri och Contemporary Performative Arts var i Kairo en septembervecka 2017 för gemensamma workshops med Nahda Arts School for Social Theater (NAS). Studenterna deltar i workshopveckan inom ramen för kursen "Kulturutbyte med skådespeleriet som språk” med mål att bl a identifiera olika förutsättningar att skapa scenkonst i en annan kultur än den svenska, och att visa på olika sätt att kommunicera genom ordlös scenkonst. Workshopledare var Mustafa Wafi och Tinna Ingelstam (Nahda) samt Henrik Andersson från Högskolan för scen och musik. Utbytet genomfördes med stöd från Svenska Institutet samt stipendier från Mary von Sydow född Wijks donationsfond.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-11-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?