Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stipendier

Som studerande vid Högskolan för scen och musik har du stora möjligheter att söka och få något stipendium under din studieperiod.

Du får regelbundet information om aktuella stipendier i det nyhetsbrev som varje vecka skickas till din studentmejl. Totalt fördelar och förmedlar Högskolan för scen och musik ungefär tre miljoner kronor per år till studenterna. Utöver det får skolan bidrag med ytterligare närmare två miljoner kronor till verksamheten. Omkring femtio olika stiftelser står i kontakt med oss och bidrar till verksamheten.

Ändamålet för flertalet av stipendierna är studentens vidareutveckling av konstnärliga och pedagogiska färdigheter utöver dem du får genom dina studier på Högskolan för scen och musik. När du skriver din ansökan ska du därför motivera kostnaderna för sådana aktiviteter. Det kan handla om sommarkurser, privatlektioner för en speciell lärare eller resor och logi i samband med en masterclass. Undantagsvis kan det även gälla instrumentinköp, studiematerial eller teknisk utrusning som direkt har med din utbildning att göra. Stipendiebeloppen varierar ofta mellan 1.000 och 10.000 kronor, men det finns också fonder som delar ut ända upp till 30.000 kronor.

Vid Högskolan för scen och musik är det stipendienämnden som ansvarar för stipendieverksamheten. Den sammanträder regelbundet under läsåret, arbetar på delegation av prefekten och har en arbetsordning som är vägledande för arbetet och vid bedömningarna av ansökningarna.

Alla studenter och medarbetare har tillgång till mer information om de olika stipendierna på skolans intranät Artin.

Kontaktinformation

Monica Danielson

Stipendieordförande,

Telefon:
070-640 83 38

Kontaktinformation

Jenny Sundqvist

Stipendiehandläggare,

Telefon:
031-786 4014

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?