Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning

Denna information gäller ansökningar till konstnärligt masterprogram i musikdramatik.

Ansökan

OBS! Antagning för höstterminen 2018 är nu stängd.
OBS! Ingen antagning 2019.

Antagningsprocess studiestart höstterminen 2018

Följande information gäller de som har sökt konstnärligt masterprogram i musikdramatik under perioden 1/12 2017 – 15/1 2018.

Du söker

till Masterutbildningen i musikdramatik med en personlig projektidé inom området musikdramatisk gestaltning. Projektidén ska formuleras skriftligt (max tre A4-sidor).

Förutom själva projektidén ska du även bifoga ett CV samt beskriva hur du vill genomföra ditt projekt vad gäller form, tidsupplägg, redovisning m m.

Du kan även komplettera ansökan med ljudfiler, videoklipp eller annat material om du vill.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. Dina arbetsprover kan du ladda upp från och med 1 december 2017 till och med 1 februari 2018.
OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Antagningsprov

Den formulerade projektidén utgör första delen i antagningsprovet.

Om antagningsgruppen så beslutar, kallas den sökande därefter till intervju under vecka 10 (2018). Vid intervjun förväntas den sökande att redogöra för sin konstnärliga praktik och en fördjupning av projektidén. Detta kan göras genom uppvisande av dokumentation i någon form eller en kortare gestaltning i rummet. Den personliga projektidén ligger till grund för det självständiga arbetet (examensarbetet) i utbildningen för de studerande som antas.

Antagningsgruppen tar ställning utifrån en samlad bedömning av den sökandes meriter, konstnärliga projektidé samt gestaltningsmässig förmåga.

Att arbeta med ett projekt som delas av flera

Det är möjligt att söka utbildningen med ett projekt som t ex är relaterat till andra sökandes projekt eller som är en del av ett arbete utanför skolan. Kanske tillhör du en grupp där flera är intresserade av att söka utbildningen eller du har en projektidé som är en del av fleras arbete.
Observera att du söker till utbildningen som individ, och som student examineras du i de olika kurserna och i utbildningen som helhet utifrån ditt eget arbete.

Förkunskapskrav

Konstnärlig kandidatexamen, eller motsvarande, samt sceniska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval. Yrkeserfarenhet inom musikal/opera/musikdramatik är ett krav. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska B/Engelska 6.

Urval

Urval baseras på antagningsprov.

Stipendier

Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

 

Kontaktinformation

Henrik Andersson

Programansvarig,

Telefon:
0703-12 65 99

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?