Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Musik för grundlärare

Kursen Musik för grundlärare vänder sig till dig som studerar inom grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem eller i årskurserna 4–6. Kursen behandlar barns lärande i musik i de tidiga åldrarna.

Kursens syfte är att du som studerande ska utveckla kunskaper och färdigheter som krävs för din framtida yrkesroll.

Mer informtion om grundlärarprogrammet hittar du på Lärarutbildningens hemsida.

Kursinnehåll:

Inom delkurs 1 behandlas såväl teoretiska begrepp inom musik som olika metoder och arbetsformer, centrala för skolans musikundervisning. Grundläggande utbildning i sång, ackord- och rytminstrument är centralt, liksom didaktiska kunskaper i relation till såväl styrdokument som till musikpedagogisk forskning.

Inom delkurs 2 fördjupar du dina musikaliska färdigheter och din gestaltningsförmåga. Du lär dig använda olika konstnärliga, teoretiska och didaktiska verktyg för barns musicerande och kommunikation i relation till andra estetiska uttrycksformer. Musikens plats som kulturellt uttryck i samhälle och skola problematiseras i relation till frågor om jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Du studerar i en kreativ och inspirerande miljö i huset Artisten.

Kontaktinformation

Jörgen Berg

Programansvarig,

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-10-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?