Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer om kandidat musik- och ljudproduktion

Foto: Johan Wingborg

Studion som ett instrument

"If you had a sign above every studio door saying 'This Studio is a Musical Instrument' it would make such a different approach to recording".

Detta citat av musikern och producenten Brian Eno genomsyrar vår inställning till hantverket och ligger till grund för utbildningens utformning. Teknik i dag är inte bara ett verktyg för att skapa musik och ljud. Studion blir i någon form mer ett instrument än en samling tekniska apparater. Det är grunden för vår musikerutbildning i musik- och ljudproduktion, där vi fokuserar på såväl konstnärlig som teknisk kunskap med både teori och praktik. 

Projektbaserat lärande 

För att nå så verklighetslika undervisningssammanhang som möjligt bedrivs stora delar av undervisningen i projekt och ofta med inslag av case-metodik eller problembaserat lärande. Utbildningen är utformad och utvecklad för s k blended learning vilket innebär att vissa delar finns tillgängliga online och för distansundervisning.

Utbildningen lägger stor vikt vid kunskaper i entreprenörskap och ger studenten möjlighet att utveckla färdigheter för att kunna lansera nya och kreativa idéer i branschen. Många moment inom kurserna samläses med andra utbildningar som t ex kompositionsutbildningen.

Huset Artisten

Högskolan för scen och musik är centralt beläget vid Götaplatsen i Göteborg i huset Artisten, ett hus som erbjuder många möjligheter för ljud/media-studenter. Här kan nämnas produktions- och mixstudior, två inspelningsstudior, två konsertsalar, orgelsal, teatrar etc. plus flera datasalar med klassrumsuppsättningar av vanlig musikmjukvara. Under rubriken Lindbladstudion i vänsterspalten kan du läsa mer om den tekniska utrustningen.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?