Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
 • Skicka in ditt arbetsprov

  Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovtjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
  SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

  OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

  För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
  Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

 • Behörighet och urval

  Förkunskapskrav

  Grundläggande behörighet för högskolestudier.

  Övrig information om grundläggande behörighet hittar du här

  Urval

  Urval baseras på antagningsprov. Vid antagningsproven bedömer en antagningsgrupp de sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen, utifrån en rangordning.

 • Vanliga frågor och svar om antagningsproven

  Vad specifikt vill ni höra om i arbetsprocess-beskrivningen?
  Vi vill veta vad du tycker är viktigt i din arbetsprocess, vilka val som gjorts och varför.

  Hur noga ska man beskriva arbetsprocessen?
  I din text försöker vi se vilka kunskaper du har och hur du resonerar kring ditt material.

  Måste man ha gjort allt själv i arbetsproverna?
  Det går bra att skicka arbetsprover som är skapade av flera personer men det är avgörande att det framgår tydligt vilken din roll är i arbetet. Utbildningen riktar sig mot kreatörer, artister och producenter, därför är det mindre intressant om din roll endast är av teknisk karaktär som t ex mickat upp ett instrument, "tryckt på rec", jobbat med mastering.

  Är det någon speciell genre man bör jobba med?
  Nej, alla genrer och stilar är varmt välkomna hos oss!

  Hur många tar ni in?
  Vi tar in ca 8-10 st

  Behöver man kunna noter och musikteori för att komma in?
  Nej, vi har inga inträdesprov i musikteori eller i förmågan att läsa noter, däremot krävs det att man lär sig grundläggande notläsning under studierna.

  Vad går det praktiska provet ut på om man går vidare och blir kallad till prov?
  Om du blir uttagen till första omgången av prov på Högskolan för scen och musik kommer du genomgå ett praktiskt prov. Du kan förbereda dig genom att öva din analys av musik/ljud, din förmåga att uppfatta frekvenser samt ditt kreativa skapande under tidspress. Vi genomför det praktiska provet i vår datorsal med mac-datorer och där programmen Garageband, Logic och ProTools finns att tillgå.

Kontaktinformation

Erik Jonasson

Programansvarig,

Telefon:
031-786 4167

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-11-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?