Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kandidat musik- och ljudproduktion

Utbildningen vänder sig till dig som skapar och producerar musik och ljud med allt ifrån traditionella instrument till datorer och annan elektronisk utrustning. Du vill fokusera och utveckla dina tidigare kunskaper. En stor del av det treåriga programmet utgörs av lärande i praktiska projekt, du får uppdrag som är så nära en verklig arbetssituation som möjligt. Fokus ligger på att utveckla ditt personliga uttryck och på att förbereda dig för ett kreativt självständigt arbete inom musik- och ljudbranschen. 
I samarbeten med andra utbildningar inom den konstnärliga fakulteten får du prova på att arbeta både med andra musiker, scenkonstnärer och för film. I Göteborg finns en stark närvaro inom musik, film och andra relevanta branscher, som du får kontakt med bland annat genom kompetenta gästlärare samt praktikperioder. Du studerar i en relativt liten klass och i huset Artisten får du tillgång till inspelningsstudior och förstklassig teknisk utrustning.

Video: Studenter från programmet för Musik- och ljudproduktion tillbringade en dag i oktober 2017 tillsammans med studenter från Individuella musikerprogrammet och skapade platsspecifika musik- och ljudstycken.

Vad innehåller utbildningen?

Här hittar du utbildningsplanen och utbildningens kurser

Musik- och ljudproduktion (37,5hp)

Den största kursen inom programmet och ger kunskaper i musiken och ljudets funktion inom medieproduktion samt dess dramaturgiska begrepp och funktioner. Kursen ska utveckla förmågan att arbeta med musik- och ljudproduktion inom olika verksamhetsområden.
Moment i kursen: ljudanalys, musikteori, historiska perspektiv, konst/design, ljudläggning samt installation

Analoga och digitala verktyg (30hp)

Kursen ger kunskaper i och utvecklar förmågan att hantera olika ljudverktyg som finns till förfogande i ljudproduktionsprocesser inom media och upplevelseindustri.
Kursen ska också utveckla förmågan att använda ljudverktygen inom de olika verksamhetsområdena på ett kostnadseffektivt, kreativt och konstnärligt sätt.
Moment i kursen: akustik, analog ljudteknik, digital ljudteknik. 

Övriga kurser:

Produktionskunskap och projektkunskap (4 x 7,5hp)
I kursen arbetas både teoretiskt och praktiskt med musik- och ljudinspelningar, ljudläggning och komposition samt praktik ur ett produktions- och projektperspektiv.


Personlig profil (4 x 7,5hp)
Kursen syftar till att ge studenten möjlighet till såväl fördjupade som breddade kunskaper inom musik- och ljudproduktion. Kursen genomförs i form av ett projektarbete som utgår från en fritt inom (ämnesområdet) vald problemställning, teoretiskt ramverk och metod.

Kommunikationskunskap (2 x 7,5hp)
Kursen syftar till att ge studenten grundläggande kunskap om kommunikation genom audiella medier samt träning att kommunicera i den egna rollen som musiker och producent.

Entreprenörskap (7,5hp)
Kursens innehåll syftar till att stärka studentens personliga utveckling inom en bransch som är starkt entreprenörsbetonad. Branschspecifika projektarbeten utgör grunden för arbetet inom kursen och verkliga fall från näringslivet bearbetas för att identifiera och åtgärda återkommande problem och utmaningar i företagandet.


Eventkunskap (7,5hp)
Denna kurs syftar till att ge studenten inblick i och erfarenhet av de olika processer som krävs för att genomföra evenemang inom musik- och mediaproduktion. Inom kursen arbetar studenterna med planering, marknadsföring och kommunikation.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-10-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?