Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master i folk- och världsmusikinterpretation

Masterprogrammet med inriktning folk/världsmusik är en utbildning för dig som har en tydlig idé om vad du vill utveckla. En stor del av arbetet kommer att utgå från din egen projektidé. Vi förväntar oss att du tar ansvar för din egen utveckling. Seminarier och handledning syftar till att stödja denna process.

OBS: Ingen antagning till denna utbildning. I stället startar Masterprogram i improvisation och världsmusik.

I mötet med studenter med vitt skilda bakgrunder skapas en inspirerande miljö för kreativitet och nyskapande. Vi bejakar öppenhet, nyfikenhet och reflexion. På seminarierna provas idéer i teori och praktik tillsammans med dina studiekamrater med inriktning mot folk- och världsmusik, såväl som med studenter från andra masterprogram och utbildningar.

De olika ämnena leder till utveckling av skriftliga och muntliga verktyg med det övergripande målet att möta yrkeslivets och marknadens krav. Utbildningen syftar till att förbereda dig för rollen som frilansmusiker på internationell nivå. Utbildningen kan även utgöra grund för vidare studier på forskarnivå.

Kurser på programmet: Huvudämne inkl. huvudinstrument, seminarier, litteratur och vetenskaplig metod, självständigt arbete.

Masterprogrammen på Högskolan för scen och musik innebär två års heltidsstudier på avancerad nivå.
Utbildningen riktar sig till studenter som redan har en kandidatexamen eller motsvarande.
Undervisningen ges vid behov på engelska.
Studenter som tagit examen på masternivå kan sedan söka till forskarutbildningen i musik med inriktning mot musikalisk gestaltning.

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-10-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?