Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning

Denna information gäller ansökningar till konstnärligt masterprogram i musik, inriktning orgel med relaterade klaverinstrument.

Ansökan

OBS! Antagning för höstterminen 2018 är nu stängd. Nästa ansökningsperiod är 1 december 2018 t.o.m. 15 januari 2019. Du söker via www.antagning.se.

Antagningsprocess studiestart höstterminen 2018

Följande information gäller de som har sökt konstnärligt masterprogram i musik, inriktning orgel med relaterade klaverinstrument under perioden 1/12 2017 – 15/1 2018.

VIKTIGT! Kallelse till antagningsprov/intervjuer 2018 är nu utskickad per e-post till aktuella sökande. Om du inte nåtts av våra utskick per mail och har ansökt till programmet, uppfyllt ev kompletteringar och inte mottagit meddelande om att du inte gått vidare i ansökningsprocessen så kontrollera i första hand din spamkorg och i andra hand kontaktar du utbildningsexpedition@hsm.gu.se.

Antagningsprovet består av ett spelprov med 20 minuter musik vald av dig. Du kan visa färdigheter inom interpretation eller improvisation eller både och. Dessutom genomförs en kortare intervju i samband med spelprovet. Vid intervjun förs även ett samtal kring vad du planerar att fokusera på under utbildningen; det som kan komma att bli ämne för ditt självständiga arbete. Antagningsproven hålls i Göteborg.

Om du har svårt att komma till Högskolan för scen och musik för antagningsprov ges möjlighet att söka med en videoinspelning kompletterat med ett skypesamtal. Du kommer att få en fråga via e-post efter sista ansökningsdag om du kommer till proven eller vill skicka in en videoinspelning.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. Dina arbetsprover kan du ladda upp från den 9 februari t.o.m. senast den 2 mars.
OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

Kallelse till antagningsprov

Kallelse skickas per e-post ca. 3 veckor före antagningsprovet. 
Antagningsproven äger rum på Högskolan för scen och musik i Göteborg. 
OBS! Datumen för antagningsproven är 5 mars alternativt 8 mars. Vilken dag som gäller för dig framgår i kallelsen. 

Antagningsbesked

Antagningsbesked publiceras på www.antagning.se under andra veckan i april.

Stipendier

Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

 

Kontaktinformation

Christina Ekström

Programansvarig,

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?