Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till master orgel med relaterade klaverinstrument

Denna information gäller ansökningar till konstnärligt masterprogram i musik, inriktning orgel med relaterade klaverinstrument.

 1. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se 
  Ansökningsperiod: 2 december 2019 – 15 januari 2020
  OBS!
  Välj "Hösten 2020" för din sökning!
   
 2. Mail med förfrågan om du genomför antagningsproven på plats eller via videoinspelning: 17 januari. Svara senast 23 januari.
   
 3. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet: 
  3 februari 2020

   
 4. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom
  Arbetsprover skickas in: 17 februari–28 februari. (gäller inte om du kommer till antagningsproven i Göteborg)
   
 5. Antagningsprov: 5–6 mars 2020
   
 6. Antagningsbesked: 3 april 2020Mina sidor på antagning.se

Antagningsprov

(följande gäller för studiestart höstterminen 2020)

Antagningsprovet består av ett spelprov på orgel med 20 minuter musik vald av dig. Du kan visa färdigheter inom interpretation eller improvisation eller både och. Spelprov på orgel omfattar även ett obligatoriskt stycke: Johann Sebastian Bachs Nun komm der Heiden Heiland (BWV 659). Du förväntas själv skaffa noter. Vid proven har du även möjlighet att spela på ett till orgel relaterat klaverinstrument (cembalo, fortepiano, harmonium, klavikord, piano). Du har 10 minuter till ditt förfogande.

I samband med spelprov genomförs en kortare intervju där samtal förs kring vad du planerar att fokusera på i ditt självständiga arbete.

Antagningsproven hålls i Göteborg.

Om du har svårt att komma till Högskolan för scen och musik för antagningsprov ges möjlighet att söka med en videoinspelning kompletterat med ett skypesamtal. Materialet skickas via SlideRoom. Du kommer att få en fråga via e-post efter sista ansökningsdag om du kommer till proven eller vill skicka in en videoinspelning. Om du avser att genomföra proven på Högskolan för scen och musik kommer du även att få fråga om vilken orgel du vill genomföra spelprovet på.

 • Skicka in ditt arbetsprov

  Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovtjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
  SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

  OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

  För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
  Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

 • Behörighet och urval

  Förkunskapskrav

  Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

  Urval

  Urval baseras på antagningsprov.

 • Stipendier

  Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

Kontaktinformation

Christina Ekström

Programansvarig,

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2020-01-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?