Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master orgel med relaterade klaverinstrument

120 hp

Masterutbildning har fokus på organisten som solistisk och kammarmusikalisk konstnär. Utbildningen ger dig både djup och bredd som organist och är öppen för dig med kandidatexamen  i musik.

Denna masterutbildning vänder sig till dig som är intresserad av att fortsätta studera orgel för att arbeta som solist och/eller kammarmusiker på orgel och relaterade klaverinstrument.
Det kan handla om såväl interpretation som improvisation, undervisning på högre nivå, verksamhet inom Svenska kyrkan och andra trossamfund (kyrkomusikexamen avancerad nivå) och/eller forskning inom orgel och relaterade klaverinstrument. Utbildningen ges på engelska.

Läs vad studenter och lärare tycker om utbildningen

Grunddragen i utbildningen och miljön

 • Individuell undervisning på orgel samt relaterade klaverinstrument: cembalo, klavikord, piano, harmonium samt gruppundervisning, seminarier och master classes fördelat på:
 1. Huvudinstrument 60 hp
 2. Självständigt arbete (examensarbete), 30 hp
 3. Orgelrelaterade klaverinstrument 18 hp
 4. Fördjupningskurser ”Orgeln som tidsspegel” 1-4, 12 hp
   
 • Utbildningen är en internationell masterutbildning. Undervisningsspråket är engelska
   
 • Lärarna på Högskolan för scen och musik inom orgelinterpretation och -improvisation håller hög konstnärlig och vetenskaplig kompetens. Bland lärarna återfinns Karin Nelson, Joel Speerstra.
   
 • Unik studiemiljö: Göteborg har en instrumentpark som saknar motsvarighet i Sverige och som väl kan mäta sig med förutsättningarna i vilken europeisk studieort som helst. Flera av dessa instrument står till ditt förfogande: den nordtyska barockorgeln och Willisorgeln i Örgryte Nya kyrka, den fransk-symfoniska orgeln på Högskolan för scen och musik m fl.
   
 • Högskolan för scen och musik utbildar för många konstnärliga och pedagogiska yrken: lärare i musik och teater, musiker med flera  inriktningar och scenartister på både grund- och avancerad nivå. Forskarutbildning finns i fyra ämnen. Högskolan präglas av samarbete, både mellan nivåerna och mellan utbildningarna. Studenterna får många möjligheter att framträda offentligt, både i huset Artisten, mitt i Göteborg, och på annat håll i och utanför stan.
   
 • Den årliga Göteborg International Organ Academy är integrerad i utbildningen med seminarier, masterclass och konserter etc med internationellt erkända musiker/lärare.
   
 • Utbildningen är forskningsförberedande
Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2017-10-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?