Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Antagning

Informationen gäller konstnärligt masterprogram i musik, inriktning komposition.

Ansökan

OBS! Antagning för höstterminen 2018 är nu stängd. Nästa ansökningsperiod är 1 december 2018 t.o.m. 15 januari 2019. Du söker via www.antagning.se.

Antagningsprocess studiestart höstterminen 2018

Följande information gäller de som har sökt konstnärligt masterprogram i musik, inriktning komposition under perioden 1/12 2017 – 15/1 2018.

Behörighet

För att vara behörig att gå masterutbildningen krävs, utöver grundläggande behörighet för utbildning på avancerad nivå, särskild behörighet i form av musikaliska färdigheter. Dessa kunskaper och färdigheter prövas vid antagningsprov, vilka bildar grundval för urval bland behöriga sökande.
Därutöver krävs konstnärlig kandidatexamen, yrkesexamen om minst 180 hp, minst 3 års godkända heltidsstudier på musikerprogram eller motsvarande. En student kan antas till utbildningen utan att ha haft grundläggande behörighet i form av en examen.

Urval

Urvalet bland behöriga sökande görs endast utifrån insända arbetsprover. Du ska lämna in minst tre (3) kompositioner eller ljudkonstverk, noterade och/eller inspelade. Dessutom ska du skicka in en "proposal" som beskriver styckenas komposition och estetik. Din "proposal" ska vara på minst tre (3) A4-sidor.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.

Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. Dina arbetsprover kan du ladda upp från och med 1 december 2017 till och med 1 februari 2018.
OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

OBS! Endast arbetsprov och "proposal" inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Stipendier

Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

 

Kontaktinformation

Martina Almgren

Programansvarig,

Telefon:
031-786 64 40

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2018-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?