Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sök till Konstnärligt masterprogram i musik, inriktning komposition (Experimental Composition and Creation)

Informationen gäller konstnärligt masterprogram i musik, inriktning komposition.

 1. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se 
  Ansökningsperiod: 2 december 2019 – 15 januari 2020
  OBS!
  Du måste söka efter programmets officiella namn, Konstnärligt masterprogram i musik, inriktning komposition. Välj "Hösten 2020" för din sökning!
   
 2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom
  Arbetsprover skickas in senast 24 januari 2020.
   
 3. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet: 
  3 februari 2020
   
 4. Intervju: 26 februari 2020
   
 5. Antagningsbesked: 3 april 2020Mina sidor på antagning.se

Arbetsprover

(följande gäller för studiestart höstterminen 2020)

Du ska skicka in:

 1. . En beskrivning (4000–6000 tecken) av en projektidé som du planerar genomföra i ditt självständiga arbete. I projektet ska du utforska någon/några frågeställningar som knyter an till din egen konstnärliga praktik. Redogör för din projektidé genom att kort beskriva vad du vill göra, varför du vill göra detta, samt tankar om hur projektet kan genomföras. Arbetet med ditt självständiga arbete pågår i en öppen process och kan ha ett eller flera perspektiv, och du kommer samtidigt kritiskt reflektera kring din konstnärliga praktik. Ta upp dessa perspektiv i din redogörelse. Beskrivningen ska även innehålla tankar om teorier och metoder som kan bli aktuella, samt reflektioner kring en tvärkonstnärlig/tvärvetenskaplig kontext. Reflektera också över ditt ämne utifrån ett samhälls- och omvärldsperspektiv. Ta upp möjliga referenser i projektet: Vad har andra gjort inom samma eller angränsande område?
   
 2. Minst tre (3) kompositioner/ljudkonstverk/installationer/framträdanden, noterade och/eller inspelade som är aktuella och som representerar dig och din musik. Maxgräns för ljudfiler är 60 MB, video 500 MB.
   
 3. En lista över dina kompositioner/framträdanden.
   
 4. En lista över tidigare studier.

Intervju

Efter att ha tagit del av det inskickade materialet kallar vi ett begränsat antal sökande till personlig intervju, alternativt intervju via telefon eller annat digitalt medium. Denna intervju är obligatorisk för alla utvalda sökande.

 • Skicka in ditt arbetsprov

  Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovtjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
  SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

  OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

  För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
  Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

 • Behörighet och urval

  Förkunskapskrav

  Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

  Urval

  Urval baseras på antagningsprov.

 • Stipendier

  Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

Kontaktinformation

Martina Almgren

Programansvarig,

Telefon:
031-786 64 40

Utbildningsinformation

Här hittar du utbildningsplanen

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2020-01-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?