Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Master komposition

Ett nutida, experimentellt musikskapande står i fokus på masterprogrammet i komposition. Som student förväntas du ha en egen vision om hur du vill utveckla dig konstnärligt under de två åren. Undervisning sker delvis i seminarieform, och du får stöd och handledning av lärare med olika inriktningar och kompetens så att utbildningen kan anpassas till dina behov. Du studerar nära de andra studenterna på masterprogrammet men ingår också i olika samarbeten med både kandidatnivån och andra program vid Högskolan för scen och musik. Ett exempel på publika projekt är Sirenfestivalen som kompositionsstudenterna arrangerar varje år i samverkan med bl a Ensemblen för ny musik. Blåsarsymfonikerna, Göteborg Wind Orchestra, Mimitabu, Musica Vitae, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Peter Veale Ensemble och Gageego! är några av de professionella ensembler som spelat studenternas kompositioner de senaste åren. En fjärdedel av utbildningen består av ett självständigt arbete där du utforskar, diskuterar och dokumenterar din konstnärliga praktik. HSM är en del av Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Du har således nära till tvärkonstnärliga samarbeten inom t ex film, opera och teater. Programmet erbjuder även unika förutsättningar för att kvalificera dig för forskarutbildning.

The Making of Dido and Aeneas

The Making of Dido and Aeneas är en dokumentär i 4 delar om ett ovanligt samarbete mellan följande program: 

I filmerna följer vi Sara, operastudent från Sverige, Lisa, orkesterstudent från Frankrike och Raphael, kompositionsstudent från Hongkong. Filmerna sträcker sig från första repetitionerna fram till premiären i december 2018.

Vad innehåller utbildningen?

Litteraturseminarier
Självständigt examensarbete
Masterseminarier
Valbar kurs

Här hittar du utbildningsplanen och utbildningens kurser

Lärare vid kompositionsutbildningen

Malin Bång - komposition, masterseminarier
Ole Lützow-Holm - komposition, självständigt arbete
Joel Eriksson - musikalisk teori, instrumentalkomposition
Per Anders Nilsson - elektronmusik
Palle Dahlstedt - elektronmusik
Maria Bania - litteraturkurs

Studiemiljön

Högskolan för scen och musik är en öppen och kreativ mötesplats med fönster ut mot världen. Vi betonar vikten av interdisciplinära kunskapsutbyten och samarbeten med andra program så som opera, teater, film, litteratur, poesi, arkitektur och bildkonst. Vi erbjuder också teknisk expertis inom flera teknologier genom vår elektronmusikstudio Lindbladstudion.

SoundCloud-konto av studenter och alumner från kompositionsprogrammen

Sidansvarig: Tobias Egle|Sidan uppdaterades: 2019-05-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?