Sök till master improvisation och världsmusik

Denna information gäller ansökningar till master i musik, inriktning improvisation och världsmusik.

1. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se
    Ansökningsperiod: 3 december 2018 – 15 januari 2019
    OBS! Välj "Hösten 2019" för din sökning!

2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom
    Arbetsprovet skickas in: 3 december 2018 – 1 februari 2019

3. Intervju: Vecka 9, 2019

4. Antagningsbesked: 4 april 2019

Arbetsprover

(följande gäller för studiestart höstterminen 2019)

Du ska skicka in:

1. En projektbeskrivning för det projekt du vill utveckla och/eller den riktning du vill att dina studier ska ta. Den ska vara 4000–5000 tecken och innehålla: projekttitel, frågeställning, metod för konstnärligt och eller vetenskapligt utvecklande/undersökande samt referenser till relaterade projekt.
  2. En live-inspelad video, som presenterar dig och din musik. Videon ska innehålla 15–20 minuters musik.

Intervju

Efter att ha läst och lyssnat till det inskickade materialet kallar vi ett begränsat antal sökande till personlig intervju, alternativt intervju via telefon eller annat digitalt medium. Denna intervju är obligatorisk för alla utvalda sökande.

• Skicka in ditt arbetsprov

Ditt arbetsprov skickar du in digitalt via vår arbetsprovtjänst SlideRoom: applyartsgu.slideroom.eu
    SlideRoom stänger vid midnatt sista inlämningsdag och därefter går det inte att skicka in. När du skickat in din portfolio i tid får du ett bekräftelsemail från SlideRoom.

OBS! Material du har laddat upp i SlideRoom kan inte längre redigeras eller tas bort.

För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar.
    Göteborgs universitet kan efter enskild överenskommelse med den sökande och på ett sätt som universitetet bestämmer, erbjuda en alternativ möjlighet att skicka in arbetsprover.

• Behörighet och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska B/Engelska 6.

Urval baseras på antagningsprov.

• Stipendier

Sökande som är medborgare i länder utanför EU/EES (eller Schweiz), och som är skyldiga att betala studieavgifter, uppmanas att ansöka om stipendierna nedan. Stipendierna täcker antingen hela kostnaden för studieavgifterna för programmet man blir antagen till eller en betydande del av den avgiften. Vänligen följ de listade länkarna för att få reda på mer om varje stipendium.

Jonas Simonson

Programansvarig,